vrijdag 9 november 2012

Suriname U-20 verliest ook tweede wedstrijd


Na het verlies dinsdag tegen Cuba (2-1) wist de nationale U-20 selectie ook gisteravond niet te winnen van gastland Jamaica. Het werd uiteindelijk 3-0 voor de 'Young Reggae Boyz'. Met deze uitslag staat Suriname U-20 onderaan in Groep B. Desondanks heeft Suriname nog een theoretische kans op een ticket naar de CONCACAF U-20 Championship 2013.

Om door te gaan is Natio U-20 afhankelijk van de wedstrijden die vrijdag in Groep A worden gespeeld. Puerto Rico en Trinidad & Tobago hebben in die groep drie punten. Als de nummer 3 in die poule op drie punten blijft staan, kan Suriname zich zaterdag met een beter doelsaldo nog plaatsen voor het CONCACAF-toernooi in Mexico.

De wedstrijd kende en matige eerste helft. Het Surinaams U-20 elftal kreeg het eerste doelpunt op slag van rust te verwerken. In de 45ste minuut was het de in Verenigde Staten voetballende Sean McFarlane die de openingstreffer maakte; 1-0. Met een ver schot vanaf 23 meter wist hij doelman Delano Stella te verslaan.

De tweede helft werd aantrekkelijker, daar beide teams opzoek gingen naar doelpunten. In de 66ste minuut verdubbelde de 18-jarige Zhelano Barnes de score voor het thuisspelende land; 2-0. Na een voorzet vanaf de linker flank wist de Surinaamse verdediging de bal niet weg te werken, Barnes die in het 16-metergebied stond kon de bal opvangen en de bal in het doel werken.

Na het tweede tegendoelpunt leefde Suriname U-20 op. Het elftal rijgde onafgebroken pases naar elkaar en lieten een aantal in het oog springende vaardigheden zien. Echter leverde dit spel geen goede openingskansen op voor een doelpunt.

De Jamaicanen vonden daarentegen wel het doel in de laatste minuut van de blessuretijd. Kereen Manning kopte van dichtbij raak; 3-0.

"Het is duidelijk geworden dat Jamaica op een hoger voetbalniveau acteert", verklaarde U-20-coach Imro Sleur na de wedstrijd. "We hebben ons best gedaan en kijken op tegen de spelers van Jamaica. Onze Surinaamse spelers zijn nog niet zo ver in hun ontwikkeling", zegt hij.

Jamaica heeft zich door de overwinning op Suriname geplaatst voor het CONCACAF-toernooi. Ook Cuba dat de eerste wedstrijd op de dag won van Antigua & Barbuda (2-0) heeft een ticket bemacht met 6 punten na twee wedstrijden.

Het speelschema ziet er als volgt uit (Surinaamse tijd):

Stadium East
Zaterdag, 10 november 2012:
Suriname vs. Antigua & Barbuda (19:00 uur)
Jamaica vs. Cuba (21:00 uur)

De beelden van de wedstrijd, zijn in de onderstaande video te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games