woensdag 14 november 2012

Natio aan vooravond tweede ronde Caribbean Cup


De nationale seniorenselectie van Suriname vertrok maandag richting Trinidad & Tobago voor deelname aan de tweede ronde van de Caribbean Cup. Suriname is ingedeeld in poule 8 samen met Cuba , Trinidad & Tobago en St. Vincent & the Grenadines. Vanavond speelt Natio tegen de Cubanen de eerste wedstrijd in deze poule.

In het verleden zijn Suriname en Cuba in 16 wedstrijden tegen elkaar uitgekomen. Suriname won 3 keer, speelde 3 gelijk en verloor 10 wedstrijden tegen Cuba.

Suriname en Trinidad hebben al 56 wedstrijden op seniorenniveau tegen elkaar gespeeld. Suriname won 20 wedstrijden, speelde 18 gelijk en verloor 18. De eerste wedstrijd werd gespeeld op 6 januari 1957 en de laatste wedstrijd die Suriname won van Trinidad was op 5 mei 1985. Het betrof een WK-kwalificatiewedstrijd. Suriname won toen met 1–0 op Trinidad. Na 5 mei 1985 hebben deze landen 8 wedstrijden op seniorenniveau tegen elkaar gespeeld: 2 wedstrijden eindigden gelijk en Trinidad & Tobago won 6 wedstrijden.

Tegen St. Vincent & the Grenadines heeft Suriname 6 wedstrijden gespeeld. Suriname won slechts één en wel de laatste U-23 wedstrijd die gespeeld werd op 5 augustus 2011. Twee wedstrijden eindigden gelijk en Suriname verloor drie keren. Op 5 augustus 2011 won Suriname met 3–1 van St. Vincent. Het ging om een olympische kwalificatiewedstrijd.

Precies 2 jaar geleden werd ook de tweede ronde door Suriname afgewerkt onder leiding van ex-bondscoach Ricardo Winter. Het elftal werd toen 3e in de poule en werd uitgeschakeld door Cuba (3-3) en Antigua & Barbuda (2-1 verlies). Enkel van Dominica (5-0) werd toen gewonnen.

In de tweede ronde van de Caribbean Cup zijn de landen onderverdeeld in drie poules van vier landen en slechts de nummers 1 en 2 kwalificeren zich voor de finaleronde van de Caribbean Cup 2012. In deze ronde zijn er twee poules met vier teams, waarbij iedere nummer één uit de poules de finale tegen elkaar zullen spelen. De top twee van iedere poule plaatsen zich voor de CONCACAF Gold Cup 2013.

De wedstrijden in Groep 7 zijn al gespeeld. De Dominicaanse Republiek en Martinique hebben zich voor de finaleronde geplaatst, samen met Jamaica en Antigua & Barbuda. Deze twee landen zijn automatisch geplaatst. In Groep 6 spelen Haïti, Guyana, Grenada en Frans-Guyana. Deze wedstrijden worden deze week op Grenada gespeeld.

Het speelschema ziet er als volgt uit (Surinaamse tijd):

Dwight Yorke Stadium
Woensdag, 14 november 2012:
Cuba vs. Suriname (19:00 uur)
Trinidad & Tobago vs. St. Vincent & the Grenadines (21:00 uur)

Vrijdag, 16 november 2012:
St. Vincent & the Grenadines vs. Cuba (19:00 uur)
Trinidad & Tobago vs. Suriname (21:00 uur)

Zondag, 18 november 2012:
Suriname vs. St. Vincent & the Grenadines (17:00 uur)
Trinidad & Tobago vs. Cuba (19:00 uur)

1 opmerking:

  1. Als het goed is, zullen de wedstrijden live via een radio stream te volgen zijn op http://tambrintobago.com.

    BeantwoordenVerwijderen

Games