zondag 18 november 2012

Aloema redt eer van Suriname nog enigszins


Het Surinaams elftal heeft de teleurstellende resultaten in de tweede ronde van de Caribbean Cup 2012 nog positief af kunnen sluiten. In de laatste wedstrijd, waar voor Suriname niets op het spel stond, werd met 1-0 gewonnen van St. Vincent & the Grenadines.

Natio werd vrijdag al uitgeschakeld door Trinidad & Tobago. In de laatste wedstrijd kon 'Vincy Heat' zich met een overwinning direct plaatsen voor de eindronde in de Caribbean Cup. Nationale doelman Ronny Aloema gooide echter roet in het eten. In de 42ste minuut schoot de strafschopspecialist een penalty binnen. Dit was gelijk ook het enige doelpunt van de wedstrijd.

Door deze overwinning, waren Cuba en Trinidad & Tobago automatisch geplaatst voor de eindronde, zonder hun laatste wedstrijd tegen elkaar gespeeld te hebben. Beide landen konden met 4 punten de eerste en tweede plaats in de poule niet meer ontgaan.

De benutte strafschop van Aloema was voor Suriname het eerste doelpunt in deze ronde. Het doelsaldo van Natio is na drie wedstrijden op -7 blijven steken. Suriname eindigt wel met 3 punten op de derde plaats in Groep 8 en St. Vincent & the Grenadines laatste met 2 punten.

De selectie van Suriname wordt dinsdag terug verwacht. Voor dit jaar zal Natio niet meer in actie komen.

In Groep 6, die tegelijkertijd werd afgewerkt, hebben Haïti en Frans-Guyana zich gekwalificeerd voor de volgende ronde. Grenada en Guyana werden in die groep uitgeschakeld. Groep 7 werd vorige maand al gespeeld. Daar eindigden Dominican Republic en Martinique in de top 2. Guadeloupe en Puerto Rico werden uitgeschakeld.

Opstelling Suriname (4-2-3-1): Ronny Aloema (C); Naldo Kwasie, Giovanni Alleyne, Joël Baja, Guno Kwasie; Jurmen Vallei, Romano Stekkel; Giovanni Waal, Wilfried Galimo (Stefan Baneti 77'), Giovanni Drenthe (Furgill Ong A Fat 89'); Iwan Pinas (Evani Esperance 71').

2 opmerkingen:

Games