woensdag 24 oktober 2012

Trainingen Natio worden slecht bezocht


De trainingen van de nationale voetbalselectie worden nog steeds slecht bezocht. Gisteren werd een 'nieuwe' start gemaakt met de trainingen. De opkomst was minder dan 75%.

Sinds de terugkeer van Natio na de eerste ronde in verband met de Caribbean Cup 2012 werd dit geconstateerd. De technische staf dacht in eerste instantie dat het te maken had met de voorbereidingen van de Hoofdklasse competitie. Ook bondscoach Ricardo Winter heeft vanwege verplichte rust de trainingen moeten afzeggen.

Assistent-coach Eugene Verwey wil niet ingaan op deze situatie en verwees naar de technisch directeur Kenneth Jaliens. Jaliens is al enkele dagen niet te bereiken om duidelijkheid te brengen in deze kwestie. Ruim drie weken terug gaf hij nog aan dat de afwezigheid van de jongens te maken had met de transferperiode en hun voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Geruchten over demotivatie bij de jongens steken ook de kop op. De spelers zouden onder meer niet tevreden zijn met de vergoeding van de Surinaamse Voetbalbond en er is geen vooruitzicht hierop indien zij de tweede ronde succesvol afwerken.

De nationale voetbalselectie zal op 14 november moeten aantreden in tweede ronde van Caribisch kampioenschap. Nu al staat vast dat deze poule, waarvan slechts de nummer 1 en 2 overgaan naar de volgende ronde, een taaie wordt. Suriname is ingedeeld met Cuba en Trinidad & Tobago.

Er moet nog een land worden toegevoegd in deze poule. Het gaat om de nummer 2 van de poule met Guyana, St. Lucia, Curaçao en St. Vincent & the Grenadines. Deze groep wordt momenteel afgewerkt. Na 2 wedstrijden gaan St. Lucia (6 pnt) en Guyana (3 pnt) aan kop, St. Vincent is derde (3 pnt) met een minder doelsaldo. Donderdag valt de beslissing in deze poule.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games