zaterdag 27 oktober 2012

Suriname wacht zware opgave in Caribbean Cup


De nationale voetbalselectie van Suriname komt over ruim 2 weken in de Caribbean Cup 2012 in actie tegen gastland Trinidad & Tobago, Cuba en St. Vincent & the Grenadines (SVG). SVG heeft zich donderdag als laatste geplaatst door in Groep 2 als runner-up te eindigen achter Guyana. De wedstrijden in de tweede ronde worden op 14, 16 en 18 november gespeeld.

Het was nog even onduidelijk in Groep 2 wie de nummer twee was, omdat Guyana, SVG en St. Lucia met 6 punten waren geëindigd. Niet het totale doelsaldo moest uiteindelijk de beslissing brengen, maar het doelsaldo tussen de drie landen met evenveel punten. De doelpunten tegen het uitgeschakelde Curaçao werden dus niet meegenomen. Hierdoor werd Guyana groepswinnaar (+3), SVG tweede (0) en St. Lucia de ongelukkige derde (-2).

SVG won de openingswedstrijd van de poule tegen Guyana (2-1), dat net twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Mexico en Costa Rica achter de rug had. De tweede wedstrijd van 'Vincy Heat' tegen St. Lucia ging verloren (0-1), maar de eilandengroep stelde orde op zaken tegen het jeugdige Curaçao (4-0) in de laatste wedstrijd.

Met het afronden van Groep 2 zijn alle tegenstanders van Suriname in de tweede ronde bekend. Cuba was automatisch geplaatst vanwege hun hoge plaats op de FIFA wereldranglijst. De Cubanen speelde deze maand wel hun laatste WK-kwalificatiewedstrijden. Tegen Canada werd verloren (0-3) en tegen Panama, dat wel de laatste kwalificatieronde bereikte, werd 1-1 gelijk gespeeld.

Trinidad & Tobago is de andere tegenstander in de poule. De 'Soca Warriors' werden overtuigend groepswinnaar van Groep 5 door overwinningen op Frans-Guyana (4-1), St. Kitts & Nevis (1-0) en Anguilla (10-0).

De top twee van deze poule gaat door naar de eindronde. Voor de eindronde zijn Antigua & Barbuda en Jamaica al geplaatst. Jamaica als titelverdediger en Antigua & Barbuda als organiserend land van de laatste ronde. In deze ronde zijn er twee poules met vier teams, waarbij iedere nummer één uit de poules de finale tegen elkaar zullen spelen. De top twee van iedere poule plaatsen zich voor de CONCACAF Gold Cup 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games