dinsdag 30 oktober 2012

Sleur optimistisch over kansen Suriname U-20


De eindselectie van het nationale jongens U-20 voetbalteam is maandag bekend gemaakt. De selectie vertrekt over zes dagen naar Jamaica in verband met deelname aan WK-kwalificatiewedstrijden. Inzet is deelname aan de CONCACAF U-20 Championship 2013 in Mexico.

Natio U-20 heeft als tegenstanders gastland Jamaica, Cuba en Antigua & Barbuda in Groep B. De eerste wedstrijd wordt op 6 november gespeeld tegen Cuba. Twee dagen later volgt Jamaica en op 10 november Antigua & Barbuda. Alleen de nummers een en twee plaatsen zich automatisch voor de finaleronde. De beste nummer drie, over twee poules genomen, gaat ook verder.

De 18-koppige selectie is grotendeels hetzelfde gebleven in vergelijking met de selectie die de eerste ronde speelde. Vier spelers zijn vervangen. De spelers Saverio Gazon (Leo Victor), Sergio Aalse (Voorwaarts), Dennis Doekoe (Botopasi) en Giovanni Blatz (Flora) zijn er niet meer bij. Zij zijn vervangen door Ricardo Faerber (Flamingo), Juliano Altman (-), Jofrendi Gainsa (Inter Moengotapoe) en Sersinio Profijt (Leo Victor).

U-20 bondscoach Imro Sleur heeft geen moeite gehad zijn eindselectie te kiezen voor de WK-kwalificatiewedstrijden. "Spelers selecteren zichzelf", meent hij. Van de 21 voetballers, die mee trainden, zijn drie afgevallen. Sleur heeft het trio gevraagd door te blijven trainen. "Er zou namelijk een ongelukje kunnen gebeuren kort vóór vertrek", zegt de coach voorzichtig. "Ze zijn dan fit, omdat ze door zijn blijven trainen."

Sleur denkt zijn tactische plannen al klaar te hebben voor Jamaica, Cuba en Antigua & Barbuda. "Wij spelen meer aanvallend en verdedigen vooruit." De oefenmeester laat wel duidelijk weten dat hij meer een afwachtende houding zal aannemen en gaande weg de wedstrijd zal aanpassen. "Ik ga mij niet aanpassen aan de tegenstander, maar kijk wel welke mogelijkheid hun speelwijze biedt."

Sleur is erg optimistisch en gelooft dat Suriname zeker verder kan. "Ik ken mijn jongens en weet wat ik van hen kan verwachten", schept hij op voor zijn pupillen. De prestatie van de vorige ronde sterkt hem ook. "Niemand had gedacht dat wij van Trinidad zouden kunnen winnen, maar we hebben dat bewezen."

De Surinaamse U-20 selectie bestaat uit de volgende spelers: Purcy de Baas, Bruce Diporedjo, Raynel Gambier, Conswello Gregor, Ivanildo Misidjan, Albert Nibte, Sersinio Profijt (Leo Victor), Dimitrie Apai, Chagamire Boldewijn, Miquel Darson, Sergino Eduard, Celten Ost, Delano Stella (Transvaal), Viola Bodjie (Voorwaarts), Arzinio Poina (Randjiet Boys), Jofrendi Gainsa (Inter Moengotapoe), Ricardo Faerber (Flamingo) en Juliano Altman (Robinhood).

Het speelschema ziet er als volgt uit (Surinaamse tijd):

Stadium East
Dinsdag, 6 november 2012:
Cuba vs. Suriname (19:00 uur)
Jamaica vs. Antigua & Barbuda (21:00 uur)

Donderdag, 8 november 2012:
Antigua & Barbuda vs. Cuba (19:00 uur)
Jamaica vs. Suriname (21:00 uur)

Zaterdag, 10 november 2012:
Suriname vs. Antigua & Barbuda (19:00 uur)
Jamaica vs. Cuba (21:00 uur)

1 opmerking:

Games