zaterdag 20 oktober 2012

Oververmoeide bondscoach moet rust houden


Bondscoach Ricardo Winter (foto) moet op advies van zijn arts vanwege oververmoeidheid verplicht rust houden. De bondscoach is vanaf de terugkeer van de selectie uit Martinique niet meer op de training verschenen. Ook op het etentje met de selectie in Chi Min was hij afwezig.

Deze mededeling doet Lothar Kisoor de teammanager. SVB-preses Louis Giskus bevestigt dat coach Winter op advies van zijn arts rust moet houden: "Dit is mij door Waldo Gobardhan voorzitter van de commissie nationale selecties gerapporteerd." Gobardhan vertelt dat hij door teammanager Lothar Kisoor in kennis is gesteld van Winters situatie.

Gobardhan zegt dat de bondscoach hem tot gisteren niet had gecontact om hem in kennis te stellen. "Het is de teammanager die mij heeft verwittigd." Kisoor vertelt verder dat hij op de dag van het etentje toen hij Winter maar niet zag verschijnen deze belde en vroeg waar hij bleef, omdat men op hem wachtte. "Winter deelde mij toen mee dat hij in bed lag, omdat hij zich nog niet goed voelde", zegt Kisoor. "Ik nam de volgende dag wederom telefonisch contact op met de bondscoach om van hem te vernemen hoe het ging, waarop hij zei dat wij elkaar wel op de training van afgelopen dinsdag zouden zien, hetgeen niet plaatsvond."

Kisoor laat optekenen dat er vanaf afgelopen dinsdag tot heden geen contact meer tussen hem en Winter heeft plaatsgevonden. De teammanager zegt niet op de hoogte te zijn of Winter wel contact heeft gemaakt met technisch directeur Kenneth Jaliens. "Van Waldo Gobardhan heb ik begrepen dat Winter hem tot vandaag niet over zijn gezondheidstoestand heeft geïnformeerd. Dat is alles wat mij tot op dit moment bekend is, meer kan ik niet kwijt", aldus teammanager Lothar Kisoor. SVB-voorzitter Giskus rekent op een spoedig herstel van coach Winter.

1 opmerking:

 1. Een voetballiefhebber22 oktober 2012 om 13:58

  Ongelofelijk !

  Als je als bondscoach al niet het goede voorbeeld kan geven, een telefoontje is snel gepleegd, hoe kan je dat 100% mentaliteit eisen van het spelersarsenaal?

  Dit typeert het niveau van het Nationale voetbal.

  Het is zeer vervelend dat de heer Winter oververmoeid is, maar niets van je laten horen is onacceptabel.

  Diep en diep triest....

  BeantwoordenVerwijderen

Games