vrijdag 19 oktober 2012

Intensief november voor nationale selecties


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) moet volgende maand binnen korte tijd de nationale senioren- en U-20 selectie afvaardigen aan Caribische toernooien. Het jongensteam levert op 6, 8 en 10 november op Jamaica strijd om een plek in de CONCACAF-finaleronde. De senioren leveren op 14, 16 en 18 november op Trinidad & Tobago strijd om een plek in de eindronde van het Caribisch kampioenschap.

Volgens SVB-penningmeester Waldo Gobardhan spelen de kosten - 50.000 US dollar - inderdaad een rol. De bestuurder meent echter dat "hoe dan ook beide selecties moeten worden afgevaardigd." De SVB zal de kosten van de seniorenselectie voor eigen rekening nemen. Die zijn beraamd op 20.000 US dollar. Naar zeggen van Gobardhan heeft het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken zijn medewerking toegezegd te helpen met de kosten van de U-20 selectie, die begroot zijn op 30.000 US dollar. "Wij hebben echter nog niets gehoord. Als zij niet reageren, zullen wij het geld ergens anders moeten halen."

U-20 bondscoach Imro Sleur heeft nog slechts twee weken om zijn manschappen klaar te stomen. De oefenmeester meent honderd procent op schema te zijn. Met het oog op het volhouden van het tempo - drie wedstrijden in een week - werkte de U-20 selectie drie oefenpartijen in een week af tegen hoofdklasseclubs. Van Excelsior en Transvaal werd gewonnen, terwijl gelijkgespeeld werd tegen SNL.

Sleur is nog niet helemaal tevreden. "Het kan steeds beter. Onze aandacht was meer gericht op het volhouden van wedstrijden tijdens het toernooi door op een hoog tempo te spelen." Volgens de bondstrainer is het doel bereikt. Hij merkte op dat zijn team de tegenstanders vooral in het laatste kwartier overklaste. "Ze hebben het kunnen volhouden", zegt de coach trots.

De eindselectie van achttien man wordt komende week bekendgemaakt. "Ik heb de namen al zo een beetje in mijn hoofd, maar kan dat nog niet bekend maken. Het kan namelijk negatief uitpakken." In verband met de competitiestart zullen de trainingen worden aangepast om de spelers minder te belasten. "De spelers hebben aardig opgebouwd aan conditie dus zullen wij de intensiteit bij de selectie droppen, aangezien die bij de clubs worden verhoogd."

Sleur hoopt nog één oefenpartij af te werken en denkt aan een match-up met de seniorenselectie. De U-20 selectie vertrekt op 4 november en komt op de eerste speeldag uit tegen Cuba, vervolgens het gastland Jamaica en als laatste tegen Antigua en Barbuda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games