donderdag 6 september 2012

Suriname U-20 naar oefentoernooi op Curaçao


De sterke prestatie in het WK-kwalificatietoernooi legt de nationale U-20 voetbalselectie (foto) geen windeieren. Suriname is door Curaçao uitgenodigd voor een vierhoekstoernooi met Panama en Venezuela. Dit toernooi zal van 7 tot en met 11 oktober gehouden worden.

Hoewel het geld niet voorhanden is, heeft de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zijn deelname bevestigd. "Wij zien participatie namelijk als een trainingskamp voor de tweede ronde", geeft penningmeester Waldo Gobardhan aan.

Hij voegt er direct aan toe dat zijn organisatie met een gebrek aan financiën kampt. Om deelname mogelijk te maken, zijn er volgens teammanager Ricardo Peneux 26 sponsoringsbrieven de deur uitgegaan naar bedrijven. "Tot nu toe heeft slechts één bedrijf gereageerd", zegt hij teleurgesteld. Peneux vertelt dat de SVB bezig is te fundraisen. Naar zijn zeggen is 15.575 US dollar nodig om de trip te bekostigen.

Ook hij wijst op de importantie van deelname. "We zien dit toernooi als een goed meetmoment om de tweede ronde in te gaan. De jongens moeten die ervaring op doen", meent Peneux. "Maar de SVB heeft voor oefeninterlands geen geld. Het spelen is echter heel belangrijk."

Peneux noemt als voorbeeld de vorige U-20 selectie, die de finaleronde haalde. "Wij hadden toen een trip naar Brazilië voor wedstrijden tegen Paysandu en Remo. Die reis heeft zijn vruchten afgeworpen."

Suriname speelt van 3 tot en met 11 november op Jamaica de tweede ronde van de Caribische WK-kwalificatie. Naast het gastland zijn Antigua & Barbuda en Cuba de tegenstanders in groep B. Poule A wordt gevormd door Curaçao, Haïti, Puerto Rico en Trinidad & Tobago.

4 opmerkingen:

  1. als elke Suriname 1srd of meer doneert hebben we ineens srd500.000 genoeg om alle kosten te dekken van de nationale selecties....creativiteit hoort ook thuis in een organisatie...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vraag me af waarvoor we een ministerie van sport hebben.En SVB ga met het ministerie een plan van aanpak maken.de jongens gaan Suriname vertegenwoordigen. Als zij winnen lachen we allemaal maar als zij verliezen huilen we ook.Maar dan moeten we niet klagen want aan de voorbereiding is er bitter weinig gedaan. SVB en regering en natuurlijk ook het bedrijfsleven komen jullie je verpichtingen na aan onze sporters.

    BeantwoordenVerwijderen