maandag 10 september 2012

Suriname in blessuretijd naast Martinique


De nationale voetbalselectie van Suriname heeft gisteravond gelijkgespeeld tegen gastland Martinique. Het werd 2-2. Beide teams waren al door naar de volgende ronde van de Caribbean Cup 2012. Door dit resultaat zijn de Fransen groepswinnaar geworden op basis van een beter doelsaldo dan Suriname.

Het eerste doelpunt viel al na 2 minuten. Topscorer in deze poule, Kévin Parsemain, vond het net. Rond de 25ste minuut verdubbelde de Fransen via Djenhaël Mainge de score; 2-0. Niet snel daarna kreeg Suriname een penalty na een actie van Emilio Limon die met Ives Vlijter een één-twee aanging. Doelman en penalty specialist Ronny Aloema ging achter de bal staan en schoot feilloos binnen; 2-1.

Aan het einde van de eerste helft gingen de kansen op en neer. Wilfried Galimo speelde een voorname rol bij de kansen van Natio.

In de tweede helft waren er minder grote kansen. Ricardo Winter pleegde een aantal wissels, waaronder aanvaller Donovan Loswijk voor middenvelder Emilio Limon. Dit bleek uiteindelijk een gouden wissel. Loswijk schoot in blessuretijd de gelijkmaker (foto) binnen; 2-2.

Bondscoach Winter was erg blij na de gelijkmaker. "Het eerste doelpunt kwam voort uit een eigen fout. Als dat doelpunt niet was gevallen, was het een andere wedstrijd geworden. Het doel is om een stap verder te gaan. We gaan harder werken om de finaleronde te halen."

In de tweede ronde, die van 24 t/m 31 oktober wordt gespeeld, komt Natio terecht in Groep 8 met Cuba. De overige teams in deze poule zijn nog niet bekend. De groepswinnaar van Groep 5 en de runner-up van Groep 2 zullen zich bij Natio en de Cuba voegen. Trinidad & Tobago zal waarschijnlijk de winnaar worden van Groep 5. Trinidad is tevens op voorhand aangewezen als gastland. De tweede plek in Groep 2 lijkt een open strijd te gaan worden tussen St. Lucia, Curaçao, Guyana en St. Vincent & the Grenadines.

Martinique gaat als groepswinnaar naar een poule waar Guadeloupe automatisch is geplaatst. Montserrat eindigt als derde in de poule door een 7-0 overwinning op British Virgin Islands. Beide teams zijn thans uitgeschakeld.

Opstelling Suriname: Ronny Aloema, Giovanni Alleyne, Naldo Kwassie, Gillermo Faerber, Jurmen Vallei, Ives Vlijter (68' Romano Sordam), Emilio Limon (84' Donovan Loswijk), Vitorinio Pinas (58' Giovanni Waal), Romano Stekkel, Stefano Rijssel en Wilfried Galimo.

5 opmerkingen:

 1. Dit wil ik horen heren. Zo zie je dat het kan. Ga zo door

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo gaan we goed! Volhouden en prijzen pakken, kom op natio..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Group Matches Team MP W D L GF GA Pts
  Argentina 7 4 2 1 15 6 14
  Colombia 7 4 1 2 12 6 13
  Ecuador 7 4 1 2 8 7 13
  Uruguay 7 3 3 1 15 11 12
  Chile 7 4 0 3 12 13 12
  Venezuela 8 3 2 3 7 8 11
  Peru 7 2 1 4 9 13 7
  Bolivia 7 1 1 5 7 12 4
  Paraguay 7 1 1 5 5 14 4

  DetailsNewsMatches

  Suriname and Guyane es CONMEBOL!!
  which ranks two groups of six each. nr. 1 and 2 each group reaches WC; Best nr. 3, plays of Oceanie. LOVE.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The South American Football Confederation (Spanish: Confederación Sudamericana de Fútbol; Portuguese: Confederação Sul-Americana de Futebol), commonly known as CONMEBOL (from CONfederación SudaMEricana de FútBOL), is the continental governing body of association football in South America and it is one of FIFA's six continental confederations. The oldest continental confederation in the world, its headquarters are located in Luque, Paraguay, and its current president is Nicolás Leoz.

  BeantwoordenVerwijderen

Games