donderdag 6 september 2012

Surinaams elftal opent Caribbean Cup met zege


Suriname trapte gisteravond (foto) af in de openingswedstrijd van de Caribbean Cup 2012 tegen Montserrat. In Martinique werd het vulkanische eiland na een 5-0 ruststand, uiteindelijk makkelijk met 7-1 verslagen.

Giovanni Waal opende in de 3e minuut al snel de score in het Stade Georges-Gratiant. De kersverse aanvaller van Inter Moengotapoe verdubbelde de stand 8 minuten later; 2-0. Romano Sordam ('16), Jurmen Vallei ('39) en Giovanni Drenthe ('45) verhoogde de score nog voor de rust; 5-0.

3 minuten gespeeld in de tweede helft maakte Montserrat de eretreffer, door een doelpunt van Kendall Allen. In de tweede helft wist alleen Stefano Rijssel nog het doel te vinden voor Suriname. Net als Waal deed hij dit 2 keer, wat de eindstand op 7-1 bracht.

Met de eindstand herhaalt Natio het resultaat dat in 2008 tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd op Montserrat werd behaald. Ook toen eindigde de wedstrijd in 7-1. Doelman Ronny Aloema is de enige speler die toen ook aanwezig was.

In de andere poulewedstrijd overklaste gastland Martinique de British Virgin Islands. Het werd 16-0 voor de Fransen. Martinique gaat nu aan kop in Groep 3 en staat samen met Suriname met een been in de volgende ronde. Als beide teams hun volgende wedstrijd winnen, kunnen zij niet meer ingehaald worden door Montserrat en British Virgin Islands.

Opstelling Suriname: Ronny Aloema, Gillermo Faerber, Jetro Fer (49' Giovanni Alleyne), Jurmen Vallei, Guno Kwassie, Emilio Limon (64' Romano Stekkel), Giovanni Waal, Vitorinio Pinas, Romano Sordam, Stefano Rijssel en Giovanni Drenthe (75' Ives Vlijter).

Het speelschema ziet er als volgt uit (Surinaamse tijd):

Stade En Camée
Vrijdag, 7 september 2012:
British Virgin Islands vs. Suriname (19:00 uur)
Martinique vs. Montserrat (21:00 uur)

Stade Pierre-Aliker
Zondag, 9 september 2012:
Montserrat vs. British Virgin Islands (16:00 uur)
Martinique vs. Suriname (18:00 uur)

4 opmerkingen:

 1. "pipo de clown" tegenstanders. het stelt echt waar geen bal voor........zucht........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja,van montserrat was dat verwachtbaar,Natio Gaat het wel moeilijk krijgen tegen Martinique.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goedzo...ga zo door...weer een bevestiging dat Suriname beter kan voetballen dan Montserrat. Nu nog de Maagdeneilanden en Martinique pakken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nou ja suriname heeft toch wel een mooi resultaat neergezet tegen de maagden eilanden en martinique

  BeantwoordenVerwijderen

Games