dinsdag 18 september 2012

Reis U-20 selectie financieel nog niet rond


Ondanks een financieel tekort doet de nationale U-20 selectie van Suriname normaal mee aan een vriendschappelijk toernooi op Curaçao. "De toezegging is al gedaan", vertelt Waldo Gobardhan van de Surinaamse Voetbalbond (SVB).

De penningmeester haast zich te zeggen dat het financieel plaatje nog niet rond is. De SVB is daarom driftig op zoek naar sponsoring. Enkele instanties zouden al toezeggingen gedaan hebben.

U-20-coach Imro Sleur reageert een beetje verrast op het nieuws. Hij geeft aan niet te weten of het toernooi doorgaat. "Ik heb nog geen harde informatie, maar wij blijven ons voorbereiden." Voor het team is een voorbereidingscyclus van zes weken uitgestippeld. De trainer hoopt dat de goede trainingsopkomst niet zal afnemen door de start van het nieuwe schooljaar op 1 oktober.

Behalve het gastland doen ook Venezuela en Panama mee. Sleur verwacht veel druk van die twee landen. De selectie heeft volgens de oefenmeester haar les geleerd op St. Vincent & the Grenadines. "We zijn geen toernooiploeg. Wij hebben gezien waar het mis is gegaan en gaan daaraan moeten werken." Het is de bedoeling dat er flink gesleuteld wordt aan het lang volhouden van voetbalhandelingen.

De trainer ziet in elk geval zijn pupillen steeds beter spelen. Om de groep op scherp te houden heeft hij er vijf nieuwelingen bij gehaald. "Ik heb de spelers gewaarschuwd dat niemand moet denken dat dezelfde achttien die naar St. Vincent mee waren, wederom geselecteerd worden. Er is nu concurrentie dus zij gaan hard moeten werken."

Organisatorisch zegt Sleur niet met alles tevreden te zijn. "Maar ontevreden ben ik ook niet. Het neemt wel wat tijd in beslag, maar we zijn op de goede weg." De bondscoach heeft graag dat er een fysiotherapeut meereist met de selectie.

1 opmerking:

  1. TORNATIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !m'gwa foto palamalibo :) '

    BeantwoordenVerwijderen

Games