vrijdag 21 september 2012

Natio hervat training zonder Bodji en Galimo


De nationale voetbalselectie van Suriname is gisteren begonnen met de trainingen in het André Kamperveen stadion. Dit was de eerste training na het bereiken van de tweede ronde in de Caribbean Cup 2012.

De trainingsopkomst was goed, maar assistent-bondscoach Eugenne Verwey had de leiding. Bondscoach Ricardo Winter is volgt de FIFA-instructeurcursus, waardoor hij moest afzeggen.

De training was op een zeer laag pitje. De bedoeling was het contact met de jongens en de continuïteit in de vordering van het team niet te verliezen. Het plan van gisteren was een goed opgezette loopoefening waarna een pass- en trapvormtraining volgden en die zijn ten slotte geëindigd met een partij.

Alle 23 spelers waren opgeroepen door teammanager Kishoor. Wilfried Galimo en Bonnsole Bodji, de twee (foto: uiterst links en rechts) Surinamers die in Frans-Guyana voetballen, zijn terug naar het buurland. De technische staf zal met de penningmeester van de Surinaamse Voetbalbond een plan uitstippelen om de jongens bij enkele trainingen te krijgen. Er wordt meer gefocust op de aanvaller Galimo.

Volgens de teammanager maakt Jetro Fer het nu goed. Deze speler voelde zich na de tweede ontmoeting van de eerste ronde van de Caribbean Cup-wedstrijden van Suriname onwel op Martinique. Hij moest zelfs op aangeven van de arts een dagje in het hospitaal doorbrengen. Gisteren moesten de spelers, die al elf dagen terug zijn na zich geplaatst te hebben in de tweede ronde van de Caribbean Cup, de spelersoutfits inleveren.

1 opmerking:

  1. Inderdaad zullen schaken en vermeer indien ze spelen niet meer mogen uitkomen voor Suriname. Vermeer is wel altijd bereid geweest voor suri te spelen.

    Ik denk niet dat vermeer ooit een echte kans zal krijgen. Misschien moet Vermeer nu Suriname tonen dat ze wachten op een dubbele nationaliteit en afzeggen voor oranje.
    Zou een goede statement zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Games