dinsdag 25 september 2012

Frans-Guyana fysiek te sterk voor Suriname U-20


De nationale U-20 voetbalselectie heeft het afgelegd tegen een gemengd team van Frans-Guyana. Suriname verloor zondag uit bij de Fransen de vriendschappelijke oefenwedstrijd met 0-2.

Deze wedstrijd werd in St. Laurent gespeeld in het kader van de voorbereiding op de tweede ronde van het U-20 WK-kwalificatietoernooi dat in november op Jamaica gehouden zal worden. Suriname zal dan uitkomen tegen Cuba, Jamaica en Antigua & Barbuda.

Assistent-trainer Roberto Gödeken (foto: rechts), die waarnam voor bondscoach Imro Sleur, zegt desgevraagd dat het nationale team met twee doelen is afgereisd: het uitproberen van vijf tot zes nieuwe geselecteerden en teambuilding. De technische man was redelijk tevreden en concentreert zich niet op de uitslag. "Wij hadden namelijk een andere focus."

Het verlies is naar zeggen van de assistent geen domper. Vóór de wedstrijd is aan de spelers voorgehouden dat het een oefenwedstrijd betreft. Op basis van wat de technische staf op Jamaica verwacht, is ervoor gekozen om vooruit te verdedigen. "Wij moesten zodoende proberen goed in balbezit te blijven en dat met wat meer rust", maakt Gödeken duidelijk.

De oefenmeester constateert dat zijn team niet compact speelde. Verder werden individuele duels vooral op het middenveld steeds verloren. "Het fysieke is nog altijd een probleem. De jongens van Frans-Guyana zijn fysiek beter en hebben een enorm loopvermogen. We schieten ook te kort in volhouden van vaker handelen."

Ondanks het verlies ziet de assistent-coach een duidelijke lijn in het spel en de speelwijze, die gehanteerd zal worden op Jamaica. "Met nog ongeveer vier weken moet de speelwijze nu gecorrigeerd worden”, erkent hij.

Als laatste oefentraject participeert het nationaal U-20 team volgende maand in een vierhoekstoernooi op Curaçao. Behalve het gastland doen Venezuela en Panama ook mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games