dinsdag 18 september 2012

Financiën houden professionalisering SVB achter


Gebrekkige financiën houden het professionaliseringsprogramma bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) achter. Desondanks zijn er goede stappen gezet in de richting van dit programma. Dit zegt de voorzitter van de SVB, Louis Giskus. Het programma houdt niets anders in dan het transformeren van de SVB naar een professioneel geleide organisatie en dat het vrijwilligerswerk wordt opgedoekt.

Functies en diensten moeten in het vervolg vergoed worden. Afgelopen weekeind is breedvoerig uitleg gegeven aan de FIFA ten aanzien van dit programma. De SVB had op werkbezoek een FIFA-delegatie bestaande uit de Jamaicaan Howard Mac Intosch (foto), development officer voor het Caribisch gebied, en Gerard Neykamp (technical consultant) waarbij aandacht werd besteed aan dit programma dat als vereiste dient voor de FIFA.

Tijdens de gesprekken zijn verschillende aspecten van dit programma besproken. Suriname heeft de stappen die vervat zijn in een actieplan en thans in uitvoering zijn, aangegeven. Zo zijn onder meer zowel een technisch directeur als een algemeen directeur aangesteld.

Ongeveer twee maanden geleden is ook een marketing manager aangesteld in de persoon van Shaire Biekram. Haar taak is om de bond te assisteren wat marketing, contracten, sponsoren en strategieën daartoe betreft. Ze is echter op parttime-basis aangetrokken, zegt Giskus. In Suriname is de markt op voetbalgebied wat dit betreft klein en de bond kan haar niet op fulltime basis aantrekken vanwege de gebrekkige financiën.

De SVB zal in het kader van dit programma onder meer nog moeten werken aan een finance manager, een human resource manager alsook een communications officer. Elke verlanglijstje heeft een prijskaartje, zo ook de uitvoer van het professionaliseringsprogramma. Geen enkel Caribisch land haalt het ook vanwege de financiën om de vereiste functies in te vullen. De discussie van de FIFA heeft zich vooral hierop gericht en er heeft rapportage plaatsgevonden.

Vanwege de gunstige staat van Suriname wat betreft uitgevoerde programma’s staat de FIFA er niet onwelwillend tegenover om in te komen met financiën voor de uitvoer van dit programma, meent Giskus. Het programma zal stap voor stap worden uitgevoerd en er zal gewerkt worden om de inkomsten van de bond te vergroten zodat de functies gehonoreerd kunnen worden. De eerstvolgende evaluatie van dit programma zal later dit jaar plaatsvinden. Mac Intosch zal in elk geval de stand van zaken rapporteren aan zijn superieuren.

3 opmerkingen:

 1. Natio Fans, de verwachte "prof touch" zal lang op zich laten wachten. Het bestuur van de SVB is allang in de sponsorswereld geen partner voor gesprekken, vanwege de vervlochten banden die hun persoonlijke bedrijven hebben met de SVB. Bovendien staat men te boek als onbetrouwbaar. Wie ziet de voorzitter praten met NEW BALANCE, NY TRAIN of CCAT? In welke taal zal het gesprek plaatsvinden? O ja, het zal voor hen in het Nederlands moeten. Wat heeft hij te bieden? Kom op, wie denkt dat NIKE, DU CRANE of ADIDAS met deze heren afspraken gaat maken leeft in een 1999 illusie of maan tovenarij. Voordat elke grote onderneming met jouw aan tafel gaat,vindt er een "economical check" plaats over jouw werkwijze. Hoe zouden de heren van het vlechtwerk hun bedrijf in stand moeten houden, als zij geen bestuurslid meer zijn? Er is bewijs dat deze "prof touch" een kronkelweg is naar meer vervlechting. OenaSur praat geen onzin en heeft bewijzen. SU ES CONMEBOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als wij nou's een stel vrije dagen wissen, dan was het professionaliseren, een stap dichterbij!
  Een gezegend land als Suriname, heeft slechts 4,vier, vrije dagen nodig teweten:
  (1+2) 1e en 2e Kerst, X-Netie, in die zin, als Broeder van De Heer.
  (3) Srefidensie, Het nieuw geboren charmant Suriname.
  (4) Nieuwjaarsdag, om op kracht te komen.
  De rest is optioneel, a d'a yoe. LOVE :)

  Komt bij, Paramaribo = LOVE = Alegria :)
  De gekozen aanduiding voor Paramaribo is zo wille: City of smiles! De juiste interpretatie echter naar mijn mijn smaak is, Paramaribo the Golden City (;

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als Clarence Seedorf betrokken was bij de SVB was dit financiële stuk al lang geen probleem meer geweest.

  BeantwoordenVerwijderen