zaterdag 4 augustus 2012

U-20 coach acht Caribische eindronde haalbaar


"Ik verwacht dat wij de volgende ronde halen", zegt een zelfverzekerde Imro Sleur (foto: midden, tijdens de laatste training). De bondscoach van de nationale U-20-voetbalselectie heeft het volste vertrouwen in zijn pupillen, die zich twee maanden hebben voorbereid op de WK-kwalificatie. "We kunnen het ons niet permitteren om zonder plaatsing terug te keren. We moeten winnen."

De selectie vertrekt maandag naar St. Vincent & the Grenadines, dat op 8 augustus de eerste tegenstander is. De andere duels in poule 4 zijn tegen Trinidad & Tobago (10 augustus) en Guyana (12 augustus). De nummers één en de drie beste runner-ups plaatsen zich voor de volgende ronde.

Sleur ziet Suriname tot de gelukkigen behoren. "Zestig tot zeventig procent van mijn jongens speelt al in de topsectie." De voetbaltrainer ziet die situatie als een voordeel, omdat de spelers al over een goede bagage aan ervaring beschikken. "Ze zijn het fysieke spel al gewend."

De oefenmeester heeft de groep voorbereid op verschillende zaken. Technisch meent hij dat de jeugdspelers redelijk goed onderricht zijn. "Tactisch is er echter nog werk aan de winkel", geeft hij toe. Zoetjes aan zal de coach proberen de speelwijze te perfectioneren.

Over de kracht van de tegenstanders weet Sleur weinig. Hij gaat echter uit van de manier waarop er gevoetbald wordt in de regio. "De speelwijze van de Caribische landen met name Trinidad & Tobago is bekend. Ze spelen op lange ballen, zijn fysiek beter en hebben een enorm loopvermogen."

Volgens de oefenmeester leggen de tegenstanders vaak genoeg hun wil op. Hij wil echter dat dit deze keer andersom gaat, waarbij Suriname domineert en zo tot doelpunten probeert te komen. "Laat de tegenstander zich aanpassen aan ons."

2 opmerkingen:

  1. In het vorige artikel wordt gezegd dat de CFU heeft aangegeven dat de nummer 1 én 2 uit de poule doorgaat naar de volgende ronde. Uit dit bericht en eerdere berichtgeving van de SVB (op 3 augustus) wordt aangegeven dat alleen de beste 3 nummers twee, over de vier groepen genomen, door zal gaan. Verwarrend dus, maar ik ga van het laatste uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Intussen is de nummer 2 van groep 3 t.w. Peurto Rico reeds geplaats voor de volgende ronde omdat ze samen het de nummer 1, Haiti, op dezelfde punten aantal(7) zijn gekomen. Dus er zijn nog 2 plekken over als beste nummer 2 te eidigen als we niet als groepswinnaar eindigen

    BeantwoordenVerwijderen

Games