dinsdag 14 augustus 2012

SVB focust op lange termijn voetbalontwikkeling


Ex-bondscoach en technisch directeur bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB), Kenneth Jaliens (foto), is blij met de prestatie die de nationale U-20 selectie heeft neergezet op St. Vincent & the Grenadines tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden.

Suriname is in poule 4 met twee winstpartijen en een verliespartij geëindigd op de eerste plaats. Het meest opmerkelijke aan het optreden van Suriname is dat het in de U-20 klasse pas na 27 jaar heeft kunnen winnen van Trinidad & Tobago. De eindstand was 3-0.

Suriname blijft zich volgens Jaliens niet focussen op deze overwinning. De score getuigt volgens hem van een bepaalde lange termijn voetbalontwikkeling die Suriname wil doorvoeren en die later vruchten moet afwerpen. Jaliens heeft gelijk de felicitaties gestuurd aan de technische staf met de behaalde prestatie. "De volledige doelstelling is behaald en we kijken nu verder."

Voor de technisch directeur staat de ontwikkeling centraal. "Belangrijk is dat we de volgende ronde hebben gehaald. Wat wij proberen, is dat via trainingen een bepaalde ontwikkeling plaatsvindt die moet leiden tot verandering binnen ons voetbalgebeuren. We hebben al gezien dat korte termijn planning ons geen windeieren oplevert." Volgens de directeur staat de moederorganisatie, de SVB, open voor de langetermijnontwikkeling, wat hij erg toejuicht.

Over het verlies van de U-20-selectie tegen Guyana wilde de directeur nog geen uitspraken doen. "We weten niet met welke kwaliteiten Guyana aan het toernooi heeft deelgenomen. Ik wacht de rapportage van deze laatste wedstrijd af. Hij geeft wel aan dat Guyana evenals Suriname ook bezig is met een lange termijn ontwikkelingsplan.

Volgens Jaliens beschikt Suriname over een goed gebalanceerde U-20 team. De meeste jongens spelen in de hoofdmacht en hebben een redelijke ervaring om te spelen op een hoger niveau. Ook staat hij even stil bij de combinatie van de hoofd- en assistent-coach, Imro Sleur en Roberto Gödeken. Met deze combinatie moet vooral de U-23 selectie van Suriname via de U-20 zich beter gaan ontwikkelen.

Binnenkort zal er weer overleg zijn met de technische staf van al de selecties die de afgelopen periode hebben deelgenomen aan toernooien. De sterke en minder sterke punten zullen dan volgens Jaliens geëvalueerd worden om zo het voetbal op internationaal niveau steeds hogerop te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games