zaterdag 11 augustus 2012

Suriname U-20 met één been in volgende ronde


Suriname U-20 heeft vanavond een knappe prestatie geleverd door met 3-0 te winnen van Trinidad & Tobago U-20. De 'Soca Warriors' die al met moeite wonnen van Guyana (2-1) in de eerste wedstrijd, kwamen dit keer niet tot scoren tegen Suriname.

Sergino Eduard opende de score voor het Surinaams elftal in de 32ste minuut. Eduard kopte een voorzet van Albert Nibte van dichtbij strak in; 1-0.

3 minuten na de rust verdubbelde Dimitrie Apai de score. Toen T&T-doelman Qeusi Weston in een strijd om de bal Eduard neertrok, kende de arbiter een penalty toe en Dimitrie Apai schoot deze feilloos in; 2-0.

Diezelfde Apai gooide de wedstrijd op slot in de 76ste minuut; 3-0. Apai werd uitgeroepen tot Man of the match. De speler van Transvaal was ook in de eerste wedstrijd belangrijk, waar hij het enige doelpunt maakte voor Natio U-20.

Suriname U-20 gaat nu aan kop in Groep 4 met zes punten. Trinidad & Tobago volgt met 3 punten. Zondag speelt Suriname de laatste wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Guyana. Het team heeft aan een gelijkspel voldoende om groepswinnaar te worden. Bij verlies is Suriname afhankelijk van het resultaat bij de overige wedstrijden.

De nummer 1 in de poule kwalificeert zich voor de volgende ronde. De nummer 2 in de poule heeft nog een kans om door te gaan, als zij bij de 3 beste nummers 2 horen van de vier groepen uit de eerste ronde.

Bondscoach Imro Sleur startte deze wedstrijd met de volgende 11 spelers: Doelman Delano Stella, Purcy de Baas, Albert Nibte, Miquel Darson, Ivanildo Misidjan, Raynel Gambier, Sergino Eduard, Bruce Diporedjo, Viola Bodji, Giovanni Blatz en Dimitrie Apai. In de 61ste minuut kwam Celton Ost in het spel voor Gambier, in de 68ste minuut viel Arzinio Poina in voor Blatz en in de 78ste minuut kwam Saverio Gazon in voor Bodji.

De beelden van de wedstrijd, is in de onderstaande video te bekijken.4 opmerkingen:

 1. SURINAME gefeliciteerd met volle winst op Trinidad. Heel goed nieuws dat me goed doet. Als je van Trinidad kan winnen, wil zeggen dat deze selectie potentie heeft om ver te schoppen. Succes verder and keep on winning! Guyana you are next!!!!!!!!! GO NATIO!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. eindlyk een keer winnen van trinidad na al die nederlagen!!!!wat voel ik m goed,ik begin direct te denken suriname op een u20 wk!niet onmogelyk!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hopelijk houden de jongens dit vast. Hoe vaak is het voor gekomen dat ze na een goed resultaat het laten afweten in het vervolg. Top resultaat.

  Ben benieuwd of de wedstrijd van vandaag live te volgen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Door al die verliezen van de vorige keren,ben ik nog niet zo optimistisch gesteld,ook al heeft de Natio U20 hier een hele goeie prestatie neer gezet.Als het ware is dit een medicijn prik na lange ziek zijn van het Surinaamse voetbal,dus eigenlijk wat te laat!

  Als ze straks van de midden amerikaanse landen gaan verliezen,dan kan je dat nog enigzins accepteren.Maar niet zoals in het verleden die schandelijke verliezen tegen Trinidad met 9-1 of zoiets,verliezen van Aruba abcs toernooi en dan nog die vreselijke blamage toen Suriname Natio-Suriprofs niet eens kon winnen van B team Guyana.

  Leuk dat Suriname een keer heeft kunnen winnen van Trinidad,maar 1 zwaluw,brengt nog geen zomer!Als Suriname vanaf nu af aan blijvend vaak of in iedergeval vaak met gelijkspel kan eindigen,zal ik misschien iets meer geloof hebben.Winnen is natuurlijk niet altijd mogelijk,maar er moet een groei te zien zijn!Er moet voorruitgang zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Games