vrijdag 3 augustus 2012

Suriname U-20 klaar voor WK-kwalificatie 2013


Bondscoach Imro Sleur is niet ontevreden over de wijze hoe de U-20-selectie is klaargestoomd. Ondanks dat hij de periode van twee maanden kort vindt om een selectie klaar te maken, heeft hij samen met zijn team met man en macht gewerkt om een goede selectie op de been te krijgen.

Het kon volgens de bondscoach wel beter, echter zaten enkele spelers met competities en schoolverplichtingen waardoor hij niet altijd de hele selectie had op de trainingen. Suriname komt volgende week uit in WK-kwalificatieverband tegen St. Vincent, Trinidad & Tobago en Guyana. De selectie vertrekt maandag naar St. Vincent & the Grenadines.

Dinsdag is de 18-man sterke eindselectie na een oefenduel tegen Randjiet Boys bekendgemaakt. Deze oefenpartij eindigde overigens 2-2. Driekwart van de spelers komt in de hoofdmacht uit van hun respectieve teams. Gisteren is de laatste training afgewerkt. Er is vooral gefocust op zaken die zijn misgegaan in de oefenpartij tegen Randjiet Boys. De speelwijze zal ook geperfectioneerd worden.

In eerste instantie zou alleen de poulewinnaar overgaan naar de volgende ronde. Nu heeft de CFU bericht dat de poulewinnaar en de nummer 2 overgaan. Dit biedt volgens de bondscoach meer kansen voor Suriname U-20.

Over het spel van de tegenstander zegt hij dat het haast identiek is aan dat van Suriname. De jongens zijn doorgaans fysiek sterk en hebben veel loopvermogen. De bondcoach wil zich niet direct richten op het spel van de tegenstander. Hij meent zijn eigen spel te willen spelen met hier en daar wat aanpassingen aan de hand van het spel van de tegenstander.

Over zijn team zegt hij dat het een selectie is die pas in elkaar is gezet. Er is volgens hem ook geen ruimte voor het doorvoeren van heel wat nuances aan de hand van het spel van de tegenpartij. "We gaan en doen ons ding en door gebruik te maken van de ruimte welke de tegenstander ons biedt dan toeslaan. Ik ga zeker over naar de andere ronde. Ik wil sowieso poulewinnaar worden, maar de volgende ronde halen is nu ons doel. Suriname is er klaar voor", aldus de coach.

De CFU landen zijn onderverdeeld in 4 poules, waarbij 2 poules al zijn gespeeld. In poule 2 is Cuba de winnaar en in poule 3 is Haiti de winnaar. De overige twee poules starten op woensdag 08 augustus. De tweede ronde wordt in Jamaica gehouden van 3 t/m 11 november 2012. Jamaica is al geplaatst, samen met de 4 poulewinnaars en de drie beste nummers 2.

De top 5 in de Caribische eindronde zal zich plaatsen voor de CONCACAF U-20 Championship 2013 dat in Mexico georganiseerd zal worden. Op dat toernooi zullen 12 landen strijden om 4 tickets naar de FIFA U-20 World Cup 2013 dat Turkije zal hosten.

De Surinaamse U-20 selectie bestaat uit de volgende spelers: Purcy de Baas, Raynel Gambier, Saverio Gazon, Conswello Gregor, Ivanildo Misidjan, Albert Nibte (Leo Victor), Dimitrie Apai, Chagamire Boldewijn, Miquel Darson, Sergino Eduard, Celten Ost, Delano Stella (Transvaal), Sergio Aalse, Viola Bodjie (Voorwaarts), Arzinio Poina (Randjiet Boys), Bruce Diporedjo (Robinhood), Dennis Doekoe (Botopasi), Giovanni Blatz (Flora).

Victoria Park
Het speelschema ziet er alsvolgt uit (Surinaamse tijd):

Woensdag, 8 augustus 2012:
Trinidad & Tobago vs. Guyana (18:30 uur)
St. Vincent & the Grenadines vs. Suriname (20:30 uur)

Vrijdag, 10 augustus 2012:
Suriname vs. Trinidad & Tobago (18:30 uur)
St. Vincent & the Grenadines vs. Guyana (20:30 uur)

Zondag, 12 augustus 2012:
Guyana vs. Suriname (18:30 uur)
St. Vincent & the Grenadines vs. Trinidad & Tobago (20:30 uur)

2 opmerkingen:

Games