maandag 13 augustus 2012

Suriname U-20 groepswinnaar ondanks verlies


Ondanks een 1-2 nederlaag tegen Guyana gisteravond (foto), is Suriname U-20 door een beter doelsaldo poulewinnaar geworden en gaat over naar de volgende WK-kwalificatiefase. Trinidad & Tobago won gisteravond met 3-0 van St. Vincent & the Grenadines en werd tweede.

De stand bij die wedstrijd was bij het ingaan van de rust reeds bereikt. Guyana haalde een huzarenstukje uit door de U-20 Natio van Suriname een kopje kleiner te maken (2-1).

Het buurland verloor eerder van St. Vincent & the Genadines en Trinidad & Tobago. De verwachting was dat Suriname Guyana zou meenemen in de overwinningenreeks en ongeslagen de poule positie afsluiten.

Miquel Darson scoorde voor rust voor Suriname, maar na de pauze trok Suriname aan het kortste eind en kreeg zelfs een strafschop tegen zich.

3 opmerkingen:

 1. Dat is nou het verschil tussen professionals en amateurs.
  Professionals nemen geen genoegen met alleen overgaan naar de volgende ronde en amateurs wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Suriname/Natio moet eens proberen echt alle groeps wedstrijden te winnen.Want nu geven ze weer een wedstrijd uit handen!Zeer onwenselijk!

  Laat eens een keer zien dat je onoverwinnelijk ben!Ze zaten al een voortreffelijke positie en juist de laatste wedstrijd geven ze weer uit handen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De uren dat een gemiddelde surinaamse voetballer traint is te weinig daarom zullen we altijd problemen krijgen om 3 wedstrijden te spelen in 1 week. zelf ben ik ook trainer en natio speler geweest. de omstandigheden zijn er gewoon niet om prestaties te leveren van top niveau. Misschien heeft ook de u 20 trainer de andere jongens de kans gegeven.

  Van hieruit felicitaties aan de trainer en jongens die eindelijk na 20 jaar Trinidad heben verslagen.

  BeantwoordenVerwijderen

Games