vrijdag 3 augustus 2012

Suriname U-17 vreesde voor 'Soca Warriors'


Nervositeit heeft Suriname de das omgedaan tegen Trinidad & Tobago in het U-17 WK-kwalificatietoernooi. Daarnaast komt bondscoach Delano Baal (foto) tot de conclusie dat de opdrachten niet helemaal zijn uitgevoerd.

Hij vertelt dat zijn spelers hem na afloop hebben gezegd dat ze onder de indruk waren van de 'Young Soca Warriors'. Ze hadden op hun kamer gezien hoe het gastland de Britse Maagdeneilanden met 23-0 hadden ingemaakt. "Eigenlijk heeft dat optreden van Trinidad hen vrees ingeboezemd", analyseert Baal naderhand.

Vooraf was bekend dat Trinidad het grootste obstakel zou zijn en dat die ontmoeting doorslaggevend zou zijn voor het eindigen op de eerste plaats. Vooral toen op een technical meeting bekend werd dat alleen de poulewinnaars over zouden gaan naar de volgende ronde in tegenstelling tot eerder gemaakte afspraken.

Baal beweert dat voor de cruciale wedstrijd tegen het gastland alle technische en tactische facetten uit de kast zijn gehaald en besproken. "Basisprobleem was dat de jongens duidelijk nerveus oogden. Wat ze hadden moeten doen en dat is vooraf grondig besproken is veel in balbezit blijven en de aanvallen over de grond uitvoeren. In de beginfase kwamen wij onder druk te staan, omdat onze jongens ervoor kozen zich in te graven."

Na de rust ging het volgens hem beter, omdat er meer rust en zekerheid kwam en de strijdmethode meer gericht was op het grondoffensief. Echter zat de winst er niet in en werd er met 1-3 verloren. "Hoe dan ook het is een leerproces geweest voor de jongens. Enkele hebben voor het eerst ervaring in het buitenland opgedaan", aldus Baal.

Jofrendi Gainsa speelde een voortreffelijk toernooi. Hij nam zeven doelpunten zes tegen de Britse Maagdeneilanden (18-0) en één tegen Guyana (3-1) voor zijn rekening en werd door de Trinidadianen de strateeg genoemd.

Baal vindt het belangrijk dat de U=17-spelers die belofte aanhouden om in de toekomst bij elkaar te blijven. Hij is er voorstander van dat het nationaal team ten minste één keer per maand traint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games