zaterdag 25 augustus 2012

Natio versterkt met twee spelers uit buitenland


Naast Stefano Rijssel die nu op Trinidad voetbalt zal de nationale voetbalselectie verder worden versterkt met twee spelers buiten de grenzen. Bondscoach Ricardo Winter heeft twee spelers gespot tijdens de Guyana Cup. Deze jongens komen uit voor US Matoury, de kampioen van Frans-Guyana, maar hebben de Surinaamse nationaliteit.

Het gaat om een centrale verdediger en een linkervleugelaanvaller. De voetballers van Matoury worden de komende week in Suriname verwacht. Rijssel heeft clubverplichtingen, maar zal zich op 30 augustus bij de selectie voegen. Daarnaast is de nationale selectie met vier lokale jongens versterkt, die al zeker vier trainingen achter de rug hebben.

De technische staf heeft breedvoerig gesproken over de voetballers buiten de grenzen, maar heeft ook de verschillende teamfuncties geëvalueerd. Zondag wordt in het André Kamperveen stadion een oefenwedstrijd gespeeld tegen SNL, de kampioen van de eerste klasse.

De uiteindelijke selectie is eind komende week bekend en zal uit 18 spelers bestaan. Het ligt in de bedoeling om 30 augustus richting Martinique te vertrekken, waar groepswedstrijden afgewerkt zullen worden. Suriname zit samen in een poule met gastland Martinique, Montserrat en de British Virgin Islands. De wedstrijden worden van 3 tot en met 10 september gespeeld.

2 opmerkingen:

  1. Goeie zaak Winter, zo horen we het graag. Hopelijk krijgen de Suriprofs ook gauw toestemming om voor Su uit te komen.Ga zo door met het scouten van suri voetballers in het buitenland. Als ik me niet vergist was via deze zelfde site een spits die uitkomt in de Ned eerste devisie met de surinaamse nationaliteit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben toch blij dat Ricardo Winter er alles aan doet om het team zo optimaal mogelijk te laten presteren.In het verleden had hij al eens bewezen toch wel een coach te zijn die op juiste momenten waar en wanneer de juiste schakels te plaatsen.

    Ik hoop dat deze jongens het ver zullen schoppen,misschien kan Ricardo voor een stunt zorgen,dat was hem immers in het verleden ook gelukt tegen Cuba als ik me niet vergis.

    Ik heb in ieder geval veel en veel meer geloof in deze man dan die Jaliens.

    BeantwoordenVerwijderen

Games