donderdag 30 augustus 2012

Matoury-spelers moeten wennen aan Natio


De twee Surinaamse internationals Bonnsole Bodji en Wilfried Galimo (foto: in het rood-groen) die beide uitkomen voor US Matoury in Frans-Guyana zijn dinsdag toegevoegd aan de nationale voetbalselectie.

Het was de eerste training voor de jongens en het was duidelijk te merken dat ze wat aanpassingsproblemen hadden. Overigens is de training van Natio op deze dag in een zeer hoog tempo afgewerkt. "Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat ik niet helemaal tevreden was met hun optreden dinsdag", zegt bondscoach Ricardo Winter. Volgen hem moeten de jongens nog wennen aan de groep. "We hebben niet alles uit ze kunnen halen. Maar goed", zegt hij, "vandaag is er nog een dag en dan kijken we hoe het verder uitpakt."

Winter is eerlijk genoeg om te zeggen dat de tijd weliswaar kort is om de jongens goed te laten invoegen. Anderzijds zegt hij dat hij de jongens ook niet ongeschikt vindt, anders waren ze niet opgeroepen. "We kunnen nog meer uit ze halen zodat ze een optimale bijdrage kunnen leveren."

De eindselectie is vanwege strategische redenen nog niet vrijgegeven. De jongens weten ongeveer wie wel en wie niet erbij hoort. "We hebben het bewust gedaan omdat we de groep tot de laatste trainingsdag vandaag en zaterdag bij de informatiesessie over wedstrijdregels met Hedwig Vinkwolk nog bij elkaar willen hebben." De ervaring wijst volgens hem uit dat bij het vroegtijdig bekendmaken van de selectie, de niet-geselecteerden, die overigens nog kans maken om te worden opgenomen in de selectie, wegblijven.

Vandaag wordt het een lichte trainingssessie waarbij traptechnieken en vorming weer zullen worden bijgebracht, evenals spelsystemen. Het vertrek van de selectie voor deelname aan de Caribbean Cup 2012 is zeker, maar de vertrekdatum is nog onzeker. Er liggen twee opties op tafel voor vertrek richting Martinique. De selectie vertrekt richting Martinique of via Frans-Guyana maandag of zondag via Trinidad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games