dinsdag 28 augustus 2012

'Er kan veel meer uit de selectie worden gehaald'


De nationale voetbalselectie van Suriname heeft zondag een oefenpartij afgewerkt met de kampioen van de eerste klasse, SNL. Deze wedstrijd, die werd afgewerkt in het André Kamperveen stadion, eindigde in een 4-0 voordeel van de selectie.

Bondscoach Ricardo Winter (foto), die al de spelers inzette, was voor 90% tevreden met de inzet van de jongens. Voor de selectie scoorden Emilio Limon en Ronny Aloema middels penalty’s. Giovanni Waal, die zijn oude club, landskampioen Robinhood, heeft verruilt voor Inter Moengotapoe, pakte middels een strak schot een graantje mee. De ingevallen Iwan Pinas kreeg een voorzet van naamgenoot Vitirinio Pinas vanuit links en maakte geen fout.

"Als trainer ben je nooit tevreden omdat er altijd ruimte is voor kleine correcties", zegt Winter. "Er kan veel meer uit de selectie worden gehaald", meent hij. De oefenwedstrijd concentreerde zich meer op de uitvoering van de speelwijze. De coach was continu langs de lijn om richtlijnen te geven. "Het komt erop neer dat bij balbezit er compact wordt gespeeld, zodat wanneer er balverlies optreedt er direct druk kan worden gezet op de tegenstander en zodat snel weer balovername plaatsvindt."

Volgens de coach is het redelijk goed gegaan op enkele aanvallen na, waarbij de spelers zelfs initiatieven namen. "In principe is de eindselectie al bekend", geeft de coach aan. Deze zal vandaag worden bekendgemaakt op de training. "We hebben met vandaag nog een training te gaan om de puntjes op de i te zetten", aldus Winter. Er komen geen oefenpartijtjes meer, weet hij.

Op de laatste trainingsdag volgen een lichte training en een peptalk. Daarnaast zal Hedwig Vinkwolk de jongens de laatste spelregels kenbaar maken. Volgens Winter moet de selectie dan gereed zijn. Die vertrekt donderdag richting Martinique voor het afwerken van drie wedstrijden in het kader van de Caribbean Cup 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games