woensdag 15 augustus 2012

Apai: 'Bange mensen winnen geen wedstrijd'


"We waren helemaal niet bang voor onze tegenstanders. Bange mensen winnen geen wedstrijd", zegt Dimitrie Apai van de nationale U20-voetbalselectie (foto: basiselftal tegen Guyana) strijdvaardig. Hij is maandagavond teruggekeerd na een succesvol toernooi op St. Vincent & the Grenadines. Het team werd poulewinnaar.

In de Caribische eindronde is Suriname ingedeeld met gastland Jamaica, Cuba, Antigua en Barbuda. De spits ziet goede vooruitzichten. "Het kan kloppen dat landen als Jamaica en Cuba sterk zijn, maar Suriname is niet zwak. Een optimale inzet bij de training en een goede voorbereiding maakt ons niet kansloos", meent Apai.

Volgens hem hadden de vorige tegenstanders St. Vincent, Trinidad & Tobago en Guyana respect voor Suriname. "We zochten ze op in hun verdediging", vertelt hij.

Zowel St. Vincent (1-0) als Trinidad (3-0) had zijn eigen tactiek. Het gastland speelde op de counters, maar die strategie mislukte. Tegen Trinidad is de strijd uitgevochten op het middenveld. "Het was een harde battle. Daar waren we sterk." Na de euforie kwam de dreun tegen Guyana toen in het 1-2 verlies een 1-0 voorsprong werd verspeeld. "Het ging even mis. Ik denk dat we alles hebben gegeven tegen Trinidad en dat heeft waarschijnlijk een beetje zijn tol geëist."

Een andere mogelijkheid is volgens Apai het feit dat door de winst op Trinidad het team zich al verzekerd wist van de volgende ronde. "We zijn een beetje gaan slabakken. Anders was het tegen St. Vincent en Trinidad. We waren veel in balbezit en ze waren bang om ons aan te vallen. Ze hadden zich meer ingegraven in hun defensie."

Tegen St. Vincent en Trinidad was de spits de gangmaker met drie doelpunten, inclusief twee tegen Trinidad. Apai was tevreden met zijn eigen spel, maar roemde het team als geheel.

Hij geeft toe dat de tegenstanders fysiek iets sterker waren. "Maar met ons eigen spel hebben we ze voor schut gezet. Onze trainers hebben ons gedwongen te doen wat ze van ons hebben gevraagd. De coaching van hun was goed." Apai beweert dat hij gekend was St. Vincent, dat hem zich herinnerde van de U17-wedstrijd in Suriname toen de gasten met 0-8 verloren. "Ze hielden daarom rekening met mij." De aanvaller streeft ernaar weer doelpunten voor zijn rekening te nemen in de volgende fase.

Het voetbalsucces op St. Vicent is samengevallen met het behalen van het LTS-diploma. Apai gaat nu schakelen, waarna de stap naar het Natin volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games