donderdag 5 juli 2012

Winter wil spelsystemen uittesten in oefenpartijen


De heren A-eindselectie van het Surinaamse nationale team is nog niet helemaal rond. Dit zegt bondscoach Ricardo Winter (foto). Hij zit met twee spelers die momenteel een lichte blessure hebben en mogelijk vervangen moeten worden.

Met de geplande oefenwedstrijden, waarbij er vandaag één op het programma staat en dinsdag nog een laatste, hoopt hij het team compleet te hebben dat op Aruba Suriname zal vertegenwoordigen op het ABCS-toernooi.

Dinsdag zou er een oefenwedstrijd worden afgewerkt. Deze is helaas niet doorgegaan. Teammanager Lothar Kishoor geeft aan dat de bondscoach de opdracht had gegeven om een geduchte tegenstander voor Natio te zoeken. "Niet te sterk, niet te zwak waardoor hij zijn spelsystemen kan uittesten. Voor dinsdag was het niet gelukt om een juist team uit te pikken." De teammanager kijkt nu uit naar een team dat het goed doet bij het lidbondentoernooi.

Voor vandaag wordt het mogelijk Caravan, de kampioen van de Livorno Sport Organisatie. Dit team staat momenteel aan kop in poule A. Volgens de teammanager kan het ook SCA worden.

Voorts wordt ook uitgekeken naar een team uit de eerste klasse, omdat het nu moeilijk is om een team in de hoofdklasse te vinden. In de hoofdklasse zijn de meeste teams in training en proberen ze nog een goede beurt te maken bij de afronding van de competitie.

Bondscoach Winter wil dinsdag ook nog een oefenwedstrijd afwerken. Vandaag wil hij de jongens dan technisch en tactisch vlak getraind. Hij denkt dat het team hierna wel ‘ready’ is voor het ABCS-toernooi. De Surinaamse nationale ploeg vertrekt op 11 juli naar Aruba en wordt 16 juli terug verwacht. De eerste speeldag is op 13 juli en de tweede op 15 juli. Winter gaat voor niets anders dan het kampioenschap. Kishoor vindt dat de sfeer binnen het team goed is en dat er sprake is van cohesie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games