dinsdag 31 juli 2012

Winter vult middenveld en voorhoede aan


Bondscoach Ricardo Winter heeft sinds vorige week de nationale selectie van Suriname aangevuld met twee spitsen en drie middenvelders. Het gaat om de spitsten Iwan Pinas van Robinhood (foto: links) en Donovan Loswijk van SNL. Daarnaast zijn de middenvelders Stefan Banetti en Gregory Pokie van Inter Moengotapoe en Faizel Hoogdorp van Leo Victor in de nationale selectie opgenomen.

Winter heeft na het ABCS-toernooi zaken geëvalueerd. "De min- en pluspunten zijn meegenomen en wat we te kort schoten moeten we nu aan gaan werken." Verder zullen volgens de bondscoach vier spelers worden bedankt. Het gaat om spelers die niet voldoen aan de verwachtingen. "Het is belangrijk dat we steeds upgraden", zegt hij.

"We willen een niveau hoger gaan. We hebben gemerkt dat bij de trainingen of oefenwedstrijden enkele spelers niet meekunnen met de gewenste ontwikkelingen. Mannen die dan op dat moment beter performen en presteren zullen we dan een kans moeten geven in de selectie." Winter wil wel op het niveau van twee elftallen bezig zijn. "Er moet een dubbele bezetting van posities zijn."

Hij hoopt dat de jongens zich snel aanpassen. "Voor de middenvelders kan het ietwat makkelijker, terwijl de spitsen meer werk hebben." De meeste clubs zijn volgens hem gewend te spelen met twee spitsten, meestal naast elkaar, "terwijl we in de selectie dat doen met een diepe spits en een schaduwspits." Hij hoopt de jongens snel gereed te kunnen maken, zodat ze hun toegevoegde waarde kunnen tonen. De selectie traint nu gericht naar de Caribbean Cup 2012. De groepswedstrijden in de poule van Suriname worden van 3 tot en met 10 september gehouden op Martinique.

Opavallend is dat twee aanvallers uit de top 3 van topscorers in de Hoofdklasse niet een uitnodiging hebben ontvangen. Het gaat om Ulrich Reding (20 doelpunten) die met Boskamp op de 6e plaats staat en Amaktie Maasie (17 doelpunten) dat met Inter Moengotapoe het semikampioenschap veroverde. Maasie kreeg onlangs de titel van meest scorende aanvaller sinds 1995 van Suriname. Hij speelde echter nooit een interland.

2 opmerkingen:

  1. volgens mij was er jaren geleden een conflict tussen massie, voormalig bondscoach koswal, en giskus. massie kwam niet naar de trainings en was niet meer welkom bij natio.

    weet nie hoe waar dit verhaal is

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We moeten ophouden en vooruit

    BeantwoordenVerwijderen

Games