donderdag 19 juli 2012

Winter: 'Teleurgesteld, maar toch ook tevreden'


Bondscoach Ricardo Winter (foto: links, met Jelany Djemesi) zegt aan de ene kant tevreden te zijn over het ABCS-toernooi, maar aan de andere kant ook teleurgesteld. Tevreden in die zin dat qua spel en uitvoering van de opdrachten Suriname het goed heeft gedaan, maar het doel niet heeft gehaald.

"Het doel was om kampioen te worden van dit toernooi en dat hebben we niet gehaald, dus ben ik teleurgesteld", zegt Winter. Suriname eindigde afgelopen weekeinde op de tweede plaats in dit toernooi. De laatste wedstrijd, die tevens kampioenswedstrijd was, werd met 1-0 verloren van Aruba. In de eerste wedstrijd werd Bonaire van het veld geveegd met maar liefst 8-0.

Winter meent dat hij met zijn team nog niet op volle kracht draait. Een tegenvaller was het op het laatste moment uitvallen van Ives Vlijter, die vanwege clubverplichtingen niet mocht afreizen. Volgens Winter was dit een aderlating, te meer omdat er met Vlijter diverse mogelijkheden binnen het team zijn getraind. Volgens hem zit het team wel goed op schema wat betreft de ontwikkeling en is er een positieve lijn te merken.

"We hebben tegen Aruba een redelijke tot goede wedstrijd gespeeld. We waren gewoon niet koelbloedig genoeg om de kansen die we hebben gehad in doelpunten om te zetten", zegt de bondscoach. Suriname heeft volgens hem tijdens deze wedstrijd nooit achter de feiten aangehold of met de rug tegen de muur gespeeld. Wij bepaalden het tempo van het spel.

Het doelpunt van Aruba is slechts ontstaan uit een moment van verslapping in de verdediging. De twee rode kaarten die zijn gevallen, noemt hij ongelukkige momenten. Bij de tweede gele kaart was Jetro Fer kort voor het laatste fluitsignaal genoodzaakt uit een één op één countersituatie een tactische overtreding te maken.

Op basis van de ervaring met dit team zal het langetermijnplan worden bijgesteld om zo goed mogelijk uit de verf te komen bij de aanstaande Digicel Caribbean Cup. Volgens de bondscoach is er ruimte voor nieuwe gezichten binnen het team. De spelers zullen ook worden geëvalueerd. Het gaat om jongens die niet alleen mentaal maar ook fysiek en technisch goed mee kunnen.

1 opmerking:

  1. ja,,!! Bondscoach Ricardo Winter je zeg het nu zelf, er is ruimte voor nieuwe gezichten binnen het team.,,!! wat let je nu,, u zoekt toch jongens die mentaal maar ook fysiek en technisch goed mee kunnen,,en die boys vind je in de hollandse compa trainer,,,,!! doe er aub wat mee no,,,,...!!?

    BeantwoordenVerwijderen

Games