donderdag 12 juli 2012

Vlijter zegt af, Drenthe mee naar ABCS-toernooi


De nationale herenvoetbalselectie is gisterenochtend zonder Inter Moengotapoe-middenvelder, Ives Vlijter, naar Aruba vertrokken. Vlijter gaf bij de laatste training dinsdagavond (foto) aan niet met de selectie te zullen afreizen vanwege clubverplichtingen.

"Hij gaf aan in opdracht van zijn baas niet met de selectie te mogen meereizen", aldus delegatieleider Waldo Gobardhan. Door de late afmelding moest de technische leiding van de selectie halsoverkop een beslissing nemen. Giovanni Drenthe is toen opgeroepen en zal de plaats van Vlijter innemen tijdens deelname van Natio aan het ABCS-toernooi. "Tegen 1:30 uur in de ochtend moest ik nog snel een ticket voor Drenthe in orde maken", aldus een geïrriteerde Gobardhan. De penningmeester van de Surinaamse Voetbalbond vindt de situatie lastig. Hij vindt dat de clubleiding van Inter Moengotapoe dit eerder had moeten aangeven.

Gobardhan vindt deze houding een zeer kwalijke zaak, aangezien het gaat om het nationaal belang. "Dit gaan wij zeker rechtzetten wanneer de selectie terug is." Op de vraag of Vlijter uit de selectie wordt gezet kon Gobardhan nog geen antwoord geven. In tegenstelling tot Vlijter mocht opvallend genoeg ploegmaat, Naldo Kwassi, wel naar Aruba. Volgens Vlijter acht de clubleiding van Inter Moengotapoe het behalen van het semikampioenschap in deze fase belangrijker dan het landsbelang.

Voor morgen staat de strijd met Transvaal in het André Kamperveenstadion op het programma. "Ik had me wel goed voorbereid met de nationale selectie voor deelname aan het ABCS-toernooi, maar mijn werkgever wil het semikampioenschap veroveren dus mocht ik niet mee. Je hebt dan geen andere keus", aldus Vlijter.

De selectie is volgens informatie van Gobardhan, die pas morgen afreist, goed aangekomen. Natio opent morgen het toernooi tegen Bonaire en speelt zondag ongeacht de uitslag tegen Curaçao of Aruba. De selectie keert op maandag 16 juli terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games