dinsdag 31 juli 2012

SVB ontstemd over onbegrijpbare besluiten CFU


"Wij merken nog geen verbetering binnen de Caribbean Football Union (CFU)", klaagt een ontstemde Louis Giskus (foto). De voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) kan niet meegaan met het besluit van de competitiecommissie bij de regionale organisatie om de nationale selectie in een andere poule te plaatsen in Caribbean Cup 2012.

Aanvankelijk was het nationaal team ingedeeld met Barbados (gastland), Aruba en Dominica. Suriname is nu in een groep met Martinique als host, de British Virgin Islands en Montserrat. De nummer één en twee gaan naar de volgende ronde. De strijd om de Caribbean Cup wordt van 3 tot en met 10 september gespeeld.

Volgens Giskus heeft de commissie geen tekst en uitleg gegeven over het plaatsen van Suriname in een andere poule. "Nu moeten wij extra kosten maken om de selectie naar Martinique af te vaardigen." Het Franse eiland ligt namelijk verder dan Barbados.

De SVB-functionaris stoort zich danig aan dit gedrag van de CFU. Het is niet de eerste keer dat een competitieschema wordt veranderd. "Het is net als de U-17 WK-kwalificatiewedstrijden. Wij kregen pas bij aankomst op Trinidad te horen dat slechts de nummer één doorgaat naar de volgende ronde", zegt een geïrriteerde Giskus.

De SVB-leider heeft inmiddels laten weten dat zijn organisatie deze case tijdens de eerstvolgende vergadering zal aanvechten. Het heeft volgens hem nu geen zin een protestbrief in te dienen. "In de vergadering kunnen wij zaken beter motiveren."

2 opmerkingen:

  1. Natio Fans, de SVB heeft het recht beide beslissingen aan te vechten op hoog niveau. SVB moet laten zien, dat zij geen speelbal is. Zelfs de FIFA gaat dit afkeuren. Het gaat om nationale voetbalbelangen. De dreamers van CFU, hopen dat de bonden niet reageren, omdat men in die kringen gewend is achter de deur te klagen. CFU is vanaf het begin een doodgeboren kind geweest, die via kunstgrepen in leven wordt gehouden. De geforceerde aansluiting bij Concacaf, ook zo een club die de belangen niet dient van de Caraibben,laat nu duidelijk zien, dat de CFU geen echte organisatie is. Bovendien wordt deze organisatie geleid door een groep onwetenden, die denken dat ze vooruitstrevend zijn, maar alleen willen scoren bij de Concacaf en Fifa. Er komen nog meer problemen, let u maar op. De besissingen worden genomen, om de Noord en Midden Amerikaanse landen, een goede uitgangspositie te bezorgen. Vorig jaar heb ik de CFU en Concacaf erop gewezen, dat het niet goed is voor de ontwikkeling, om steeds alles rondom Amerika, Mexico, Canada en de Midden Amerikaanse landen te regelen, omdat zij professionele competities bezitten. Men misbruikt de Caraibben om hun eigen positie te regelen. Ook gewezen op het feit, dat het een verplichting is, dat alle kampioenen moeten kunnen deelnemen en zonder restricties aan de Champions League, ook weer een gekopieerde naam. Niemand durft op te komen voor de belangen van de amateurkampioenen uit de Caraibben, omdat zowel alle bonden worden geleid, door onwetenden met agenda's. Survival. SURINAME is CONMEBOL, maar dat is voor echte Zuidamerikanen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is vaker gekomen dat de CFU op de laaste moment eerder afgesproken zaken veranderen. Waarom heeft de SVB eerder niet krachtig tegen deze organisatie geprotesteerd bij de FIFA? De CFU doet wat ze maar willen in nadeel van landen onder ander van Suriname. Alleen zeggen dat we protest gaan aantekenen zal niet tot resultaat leiden, je moet ook werkelijk protest aantekenen bij de FIFA. Hopelijk protesteerd de SVB dit keer krachtig!!! Hopelijk ook met onderdteuning van andere CFU landen die er dupe van worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Games