maandag 30 juli 2012

Suriname U-17 uitgeschakeld voor WK 2013


De nationale U-17-selectie van Suriname heeft zaterdag in het Hasley Crawford Stadion op Trinidad en Tobago het team van de British Virgin Islands met 18-0 geklopt. Deze monsterzege was niet genoeg om de Surinaamse selectie, die donderdag met 1-3 verloor van gastland Trinidad, naar de volgende ronde te brengen.

De eerste partij wist Suriname van Guyana te winnen met 3-1 en donderdag verloor het met dezelfde cijfers van Trinidad & Tobago.

De wedstrijd tegen de British Virgin Islands leek wel een oefenpartij voor Suriname. Reeds in de tweede minuut trof Nazario Doesburg doel. Daarna was de wedstrijd maar een eenzijdige vertoning met steeds weer doelpunten voor Suriname, om de ene minuut. Suriname moest meer dan 25 doelpunten maken en hopen op een verlies van de 'Young Soca Warriors' om nog door te gaan naar de CONCACAF U-17 Championship 2013.

De doelpunten waren afkomstig van: Nazario Doesburg (2', 40'), Abednego Everd (11'), Moreno Asoman (21', 32', 33', 76'), Jorfrendi Gainsa (28', 83', 43', 81'), Selassie Zandfeld (45', 60', 88'), Terence Aroeman (80'), Sorencio Juliaans (72', 90').

Uit de poule van Suriname gaat alleen de nummer een, Trinidad, dat alle drie partijen in winst heeft omgezet, over naar de volgende ronde. In zijn laatste partij won het met 2-0 van Guyana en op de eerste speeldag werden de Virgin Islands met 23-0 ingeblikt.

Suriname eindigt in deze kwalificatiereeks op de tweede plaats in de poule. Guyana is derde en de Virgin Islands vierde. De U-17-selectie heeft van haar drie partijen twee in winst weten om te zetten.

Als de Caribbean Football Union (CFU) de opzet van het toernooi niet op het laatste moment had gewijzigd, was Suriname U-17 in de running om de beste nummer 2 te worden van de 5 poules. Enkel één poule moet nog afgewerkt worden. Echter besloot de CFU om onduidelijke redenen geen finale ronde te houden.

Opstelling Suriname: Roche Grootfaam (Doelman), Jorgino Overman, Anfernee Kleberg, Abednego Everd (Terence Aroeman 76'), Nazario Doesburg (Sorencio Juliaans 46'), Moreno Asoman, Selassie Zandveld, Joel Khoen Khoen (Shawn Stolk 79'), Saverio Adenie, Judah Burgrust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games