vrijdag 20 juli 2012

Suriname U-17 kent moeizame voorbereiding


De Surinaamse U-17 selectie dat van 22 tot en met 29 juli op Trinidad mee zal doen aan de WK-kwalificatiewedstrijden heeft, voor wat de voorbereiding op dit toernooi betreft, een heel moeizame start gehad.

Volgens de teammanager Ronald Bottse (foto) heeft dit alles enerzijds te maken met de schoolverplichtingen waarmee de geselecteerden zaten en anderzijds het moment waarop in eerste instantie het toernooi volgens de CFU zou moeten worden afgewerkt. In eerste instantie zou het toernooi van 3 tot 10 juli op Trinidad worden gespeeld. Aan de hand van deze datum is toen een selectie en een trainingsplan samengesteld.

Een zes stuks basisspelers zijn toen vanwege de school op de wachtlijst gezet. "Er werden nieuwe jongens ingebracht. Later vernamen wij dat het toernooi is verschoven. Op gegeven moment konden we moeilijk terugvallen op enkele van de jongens", zegt Bottse. "De afgelopen drie weken heeft de training daarom ook een moeizaam verloop gehad. Pas deze laatste anderhalve week hebben we geprobeerd het uiterste uit de kan te halen en een zo goed evenwichtig mogelijk team in elkaar te zetten voor dit toernooi."

De eindselectie is haast bekend op de keepers na. Er zijn vier keepers die tot woensdag nog goed meegingen tijdens de training. Een moet echter uitvallen, twee zullen worden geselecteerd en de ander is stand-by. Dit besluit zal vandaag genomen worden, waarna de eindselectie zal worden bekendgemaakt.

Suriname vertrekt zondag naar Trinidad voor het afwerken van dit toernooi. Op 24 juli komt Suriname uit tegen Guyana, 26 juli tegen Trinidad en 28 juli tegen de British Virgin Islands. Suriname is nog nooit eerder uitgekomen tegen Guyana en British Virgin Islands in deze klasse, terwijl ons land tegen Trinidad & Tobago alle wedstrijden van deze leeftijdsgenoten heeft verloren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games