dinsdag 10 juli 2012

Suriname gaat voor winst ABCS-toernooi


De nationale voetbalselectie van Suriname heeft zich ten doel gesteld het ABCS-toernooi op Aruba te winnen. "Zodat wij de Digicel Caribbean Cup gemotiveerd tegemoet kunnen treden", maakt bondscoach Ricardo Winter duidelijk.

Het jaarlijks terugkerend vierhoekstoernooi tussen Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname (ABCS) gaat vrijdag op Aruba van start. Natio opent het toernooi tegen Bonaire en speelt zondag om de titel of het brons.

Volgens Winter heeft de selectie een redelijke voorbereiding achter de rug. Na terugkeer uit Frans-Guyana is veel gesleuteld aan de aanvalslinie. De nadruk is veelal gelegd op de afronding. "In Frans-Guyana waren wij dominant en hebben wij veel kansen geschapen, maar deze niet in doelpunten omgezet", zegt Winter. "Er is om deze reden veel aandacht besteed aan de aanval." Belangrijk voor de technische staf is dat het scoren nu makkelijker moet gaan. "We hebben bewust getraind op alle facetten."

Winter geeft aan dat de groep enthousiast is en dat vandaag tijdens de laatste training tactische afspraken gemaakt zullen worden vóór vertrek. Volgens de bondscoach wordt het meer een uitloopoefening. Na afloop wordt de eindselectie bekendgemaakt.

Na terugkomst op 16 juli zal de technische staf naar spelers uitkijken om de selectie te versterken. "Nu krijgen deze spelers de kans om zich te bewijzen. Afhankelijk van hun prestaties zullen wij zien als zij het niveau aankunnen."

Morgen vertrekt de Surinaamse A-selectie naar Aruba. De A-selectie zal met 18 spelers vertrekken, waarvan zeven spelers uit het kamp van Robinhood komen. Maar de verrassing is de selectie van Jelany Djemesi van Eersteklasser Boma Star. De nummer 2 van de topscorerslijst van de Eersteklasse met 28 doelpunten gaat mee. De nummer 1 Gillian Pinas (32 doelpunten) van Randjiet Boys blijft thuis.

Eerder werd al bekend dat Sersinho Reding (Walking Boyz Company), Vitorinio Pinas en Joël Baja (Robinhood) wegens omstandigheden niet kunnen afreizen naar Aruba. Pinas kan vanwege schoolverplichtingen niet vetrekken naar Aruba, Reding begint per 1 juli aan een nieuwe baan en Baja is door de Surinaamse Voetbalbond geschorst.

Opvallende afwezigen zijn Giovanni Drenthe (Walking Boyz Company) en Stefano Rijssel (Inter Moengotapoe). Het is onduidelijk waarom deze spelers niet bij de selectie zitten. Rijssel speelde afgelopen competitieronde nog voor zijn club tegen Voorwaarts, waarbij hij het enige doelpunt maakt voor Inter Moengotapoe.

De 18 spelers die tot de wedstrijdselectie behoren zijn.

doelverdedigers:
Ronny Aloema (Robinhood);
Manuel Kowid (SNL).

verdedigers:
Giovanni Alleyne (SNL);
Gillermo Faerber (Transvaal);
Jetro Fer (Excelsior);
Guno Kwassie (Robinhood);
Naldo Kwassie (Inter Moengotapoe);
Wirinder Somai (Walking Boyz Company);
Jurmen Vallei (Robinhood).

middenvelders:
Emilio Limon (Walking Boyz Company);
Olmerd Poeketie (Excelsior);
Romano Sordam (Robinhood);
Romano Stekkel (Robinhood);
Ives Vlijter (Inter Moengotapoe).

aanvallers:
Evani Esperance (Voorwaarts);
Jelany Djemesi (Boma Star);
Romeo Jomena (Robinhood);
Giovanni Waal (Robinhood).

Verder zullen mee reizen Waldo Gobhardan (delegatieleider), Lothar Kisoor (teammanager), Ricardo Winter (bondscoach), Eugene Verwey (assistent-trainer), Steven Burke (keeper/trainer) en Marlon van Coblijn (materiaalman).

3 opmerkingen:

 1. Drenthe en Boeroe buiten de selectie gelaten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. KOM OP SURINAMEEEEEEEEEEEEEEEE: fles ze in.
  [X]

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een grote aanwinst is dat Emillio Limon weer mee mag doen.Eigenlijk is hij al in een beetje te oud,maar hij is een van de meest ervaren spelers die er tot nu toe zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Games