donderdag 26 juli 2012

Slechts groepswinnaars naar CONCACAF-toernooi


De Caribbean Football Union (CFU) heeft afgelopen maandag de Surinaamse Voetbalbond bericht dat er verandering is opgetreden in de doorstroming van de landen die nu deelnemen aan de U-17 WK-kwalificatiewedstrijden.

Was het zo dat van de vijf poules de nummers 1 en de beste nummer 2 van de vijf poules zouden overgaan naar de volgende ronde, nu gaan slechts de groepswinnaars over. Deze landen plaatsen zich dan direct voor de CONCACAF U-17 Championship 2013 in Panama.

Met dit gegeven zal Suriname vanavond moeten winnen van Trinidad & Tobago en van de British Virgin Islands als het wil doorstromen. Na verlies, is er theoretisch nog een mogelijkheid, maar dan is Suriname U-17 afhankelijk van het resultaat zaterdag bij Trinidad & Tobago vs. Guyana. Suriname won zijn eerste ontmoeting dinsdag met 3-1 van Guyana, Trinidad won met maar liefst 23-0 van de British Virgin Islands.

In het CONCACAF-toernooi komen de landen van Midden- en Noord-Amerika bij kijken. Aanvankelijk zou de finaleronde in CFU-verband van 19 tot en met 30 augustus gespeeld worden. Dan zouden de zes landen strijden voor vijf tickets naar het toernooi in Panama. Deze wedstrijden gaan niet door en door de gewijzigde omstandigheden maken de kleinere en minder sterk geachte CFU-landen nu weinig kans op plaatsing.

Vanuit de CONCACAF-toernooi, waaraan vijf landen van de CFU en vijf landen uit Midden- en Noord-Amerika meedoen, kunnen de landen zich plaatsen voor het FIFA U-17 World Cup 2013. De beste vier landen kwalificeren zich uiteindelijk voor de eindronde, waaraan 24 landen meedoen. Dit eindtoernooi wordt volgend jaar gehouden in de Verenigde Arabische Emiraten.

Het WK voor spelers onder de 17 jaar is een tweejaarlijks evenement. Het vorig jaar werd dit gehouden in Mexico. Het gastland werd ook kampioen van dit toernooi, door in de finale met 2-0 te winnen van Uruguay.

2 opmerkingen:

  1. CFU moet nog veel leren over organisatie, management en planning!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Das toch absurd...je kan toch geen programma veranderen tijdens het toernooi....deze CFU leding is toch niet veel beter dan Jack Warner regime....

    BeantwoordenVerwijderen

Games