dinsdag 31 juli 2012

Nieuwe poule voor Suriname in Caribbean Cup


De Caribbean Football Union heeft de poule waarin Suriname aanvankelijk was ingedeeld voor de Caribbean Cup 2012 gewijzigd. Suriname zal in september spelen tegen Martinique (tevens gastland), British Virgin Islands en Montserrat.

De nieuwe poule lijkt een groep met zwakkere tegenstanders dan de oude. Toen werd Suriname geloot tegen Barbados, Aruba en Dominica. Waar Barbados en Aruba twee sterke opponenten zijn. Nu is enkel Martinique een ploeg om rekening mee te houden.

Naast de nieuwe poule zijn ook de data veranderd. Eerst was gepland om de wedstrijden eind september af te werken. De wedstrijden worden nu van 3 t/m 10 september 2012 in Martinique gespeeld.

De nummers 1 en 2 uit de groep gaan door naar de volgende ronde. Hier treed ook een verandering op daar het eerst de beste nummer 2, over twee poules genomen, door zou gaan naar de volgende ronde plus de groepswinnaars.

Volgens bondscoach Ricardo Winter ziet het er op papier werkelijk een beetje makkelijker uit. Toch zegt hij: "Voetbal is voetbal. Als je je verslikt in de tegenstanders en op het moment uitvoeringsfouten maakt, wordt je meestal met de neus op de feiten gedrukt. Als een trainer zeg ik dat met elke tegenstander evenveel rekening moet worden gehouden. Ik heb de luxe niet, als supporters, om te zeggen dat de tegenstanders zwakker of sterker worden geacht."

De Caribbean Cup 2012 is de zeventiende editie van de Caribbean Cup, het voetbalkampioenschap van de Caraïben. Gastland Antigua en Barbuda en titelverdediger Jamaica zijn rechtstreeks geplaatst voor de eindronde. De vier halvefinalisten van de eindronde plaatsen zich voor de CONCACAF Gold Cup 2013. De CONCACAF Gold Cup 2013 is de twaalfde editie van de Gold Cup, het voetbalkampioenschap van Noord-, Centraal-Amerika en de Caraïben. Het toernooi zal worden gehouden in de Verenigde Staten. De titelhouder is Mexico, dat twee jaar geleden de Verenigde Staten in de finale versloeg met 4-2.

4 opmerkingen:

Games