donderdag 12 juli 2012

Niet geselecteerde Huiswoud diep teleurgesteld


Obrendo Huiswoud (foto) lijkt niet in de plannen van bondscoach Ricardo Winter voor te komen. De doelman die onder Kenneth Jaliens nog de eerste keus was tijdens de WK-kwalificatie 2014, zit voor de tweede keer op rij niet bij de eindselectie van Winter. Na het oefenduel in en tegen Frans-Guyana, werden Ronny Aloema en Manuel Kowid ook voor het ABCS-toernooi op Aruba boven hem gekozen.

De teleurstelling bij Huiswoud is erg groot. Dat de bondscoach hem geen uitleg gaf voor zijn besluit, maakt de teleurstelling nog groter. "Het lijkt alsof men me niet ziet staan. Als de bondscoach had uitgelegd waarom ik niet in de selectie zit, zou ik dan weten waarop ik in de toekomst moet letten en waaraan ik moet gaan werken", vindt hij. "Misschien wordt er naar de minst gepasseerde doelmannen van de topsectie gekeken."

Zelf denkt de doelman van Voorwaarts dat het misschien komt door de slechte prestaties van zijn club dat momenteel de 8ste plaats bezet in de Hoofdklasse. "Aan de nationale trainingen zal het niet liggen, want ik train normaal", geeft hij aan. Na de slechte prestaties van Voorwaarts ging Huiswoud ervan uit dat hij de tweede doelman zou worden. "Maar dit had ik echt niet voorzien", aldus de goalie van de oudste ploeg van Suriname. Desondanks weigert Huiswoud om de nationale selectie uit zijn hoofd te zetten. De doelman zal zich blijven inzetten om zijn positie weer te veroveren. Een eventuele vertrek naar een sterkere ploeg zit er ook in.

Nu geniet Voorwaarts in de hoofdklasse van de Surinaamse Voetbalbond wel prioriteit, maar als het komende seizoen de situatie bij de club niet verandert, zal hij wel keuzes moeten maken. "Voor mijn interlandcarrière zal het misschien het beste zijn als ik naar een sterkere ploeg trek. Verder wil ik prijzen winnen en ook de minst gepasseerde doelman worden", aldus de ambitieuze goalie.

Als er voor het komend seizoen goede aankopen worden gedaan, zal Huiswoud zijn grote liefde niet verlaten. "Als zij goede aankopen doen, heb ik geen enkele reden om te vertrekken", zegt Huiswoud die het nu zo zoetjes aan zat is geworden om steeds tegen degradatie te vechten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games