woensdag 18 juli 2012

International Stefano Rijssel tekent profcontract


De linksbenige aanvaller en Surinaamse international Stefano Rijssel, die tot vrijdag nog uitkwam voor Inter Moengotapoe (IMT) is zaterdag richting Trinidad vertrokken om zich aan te sluiten bij de profclub W. Connection. Hij tekent een 3-jarig contract.

"Binnen enkele dagen is het contract van Rijssel om officieel deel uit te maken van dit team rond", zegt de clubeigenaar David John-Williams. Vaststaat dat de eerste officiële testcase van het 20-jarige Surinaams talent zal zijn tijdens de CONCACAF Champions League waar W. Connection de groepsfase heeft bereikt. Deze wedstrijd staat gepland voor 2 augustus en wel tegen Xelaju van Guatemala in het Mario Camposeco stadion.

Volgens de clubmanager en eigenaar past Rijssel goed in het team. W. Connection had Rijssel allang op het oog, maar tijdens de voorrondewedstrijden waaraan IMT meedeed op Trinidad begin mei, is hij weer opgevallen. De technisch directeur van de club, Stuart Charles Fevrier, zegt dat Rijssel 'een veelzijdige spits is die kan scoren en doelpunten kan opzetten.'

W. Connection heeft toen serieuze stappen gezet om Rijssel binnen te halen. Gisteren heeft het team krachttrainingen gedaan. Vandaag reist het naar Venezuela voor het afwerken van een trainingskamp. Rijssel maakt het prima, wordt verder gemeld.

Rijssel is momenteel de enige voetballer met de Surinaamse nationaliteit die als professional actief is. De laatste Surinamers die bij een Betaald Voetbal Organisatie actief waren, waren oud-international Lorenzo Wiebers en doelman Ronny Aloema die ook op Trinidad speelden.

5 opmerkingen:

 1. Prachtig! Succes toegewenst aan Rijssel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eindelijk een Surinaamse international uit Su.Hopelijk weet het bestuur en de technische staf gebruik te maken van Rijssel door hem op te roepen wanneer Suriname internationale verplichtingen heeft.Oja we zullen weer horen dat er geen geld is om de ticket te bekostigen enz......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi tori mang,,,,!! maar er zullen er meer hem moeten opvolgen,,,!! want met hem alleen als prof in natio zou de tij niet kunne keren.. terwijl we ned al een hele boel profs hebben lopen die het ned elftal niet eens halen,,,!!!?? ik zou zegge SVB roep die boys op geef ze die pas en laat ze voor natio uit komen het zou su alleen maar goed doen,,,!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ttproleague.com/ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Games