vrijdag 6 juli 2012

Baal werkt toe naar eindselectie Suriname U-17


De U-17-voetbalselectie (foto) van Suriname komt weer op dreef. Was het zo dat deze selectie, die moet deelnemen aan de WK-kwalificatiewedstrijden, was afgeslankt vanwege schoolverplichtingen van de jongens, is door de verschuiving van het toernooi van 3 tot 11 juli naar 22 tot 29 juli weer nieuw leven in de brouwerij, meent bondscoach Delano Baal.

Woensdag werd een oefenwedstrijd afgewerkt tegen de U-17-selectie van Leo Victor. Natio won met 2-1. Volgens Baal gaat het nu stukken beter met de selectie. Hij heeft door de verschuiving weer toegang gekregen tot een bepaald spelersarsenaal. Ook de trainingen worden goed bezocht.

Tijdens de oefenwedstrijd van gisteren stond hij zelf versteld van spelers die hij minder kansen gaf om in de eindselectie te komen. "Het zijn spelers die op de training minder zijn, maar tijdens een partij alles geven." Hij wil nog op zijn minst twee oefenwedstrijden afwerken. De selectie is drie keren in de week in training.

Baal heeft al een beeld over hoe zijn eindselectie eruit zal zien. Er is een basis waaromheen hij de selectie zal bouwen. De jongens van wie minder wordt verwacht blijven het echter goed doen. Hij verzekert dat de jongens die de eindstreep zullen halen die jongens zijn die de opdrachten het best uitvoeren en de trainingen bezoeken. Het wordt dus vechten voor een positie om in de eindselectie te komen.

De tegenstanders van Suriname zijn gastland Trinidad, Guyana en British Virgin Island. "Van het laatste wordt verwacht dat ze minder sterk zijn, echter gaan we niet om te onderschatten. Wat de overige landen betreft weten we dat ze fysiek sterker zijn. Hiertegen kan je technieken toepassen." In deze poule gaan de nummers 1 en 2 over naar de volgende ronde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games