zaterdag 21 juli 2012

Baal maakt eindselectie Suriname U-17 bekend


De nationale U-17 selectie van Suriname zal morgen afreizen naar Trinidad om kwalificatiewedstrijden te spelen voor de CONCACAF U-17 Championship 2013 in Panama. Op dat toernooi zullen de gekwalificeerde landen strijden om vier tickets voor het FIFA U-17 World Cup 2013 dat in de Verenigde Arabische Emiraten gehouden zal worden.

Bondscoach van Suriname U-17, Delano Baal, heeft inmiddels zijn eindselectie bekend gemaakt. Transvaal is met 5 spelers hoofdleverancier van de nationale selectie en wordt gevolgd door Leo Victor die 3 spelers afstaat.

De 18-koppige selectie komt volgende week ik actie in de eerste kwalificatieronde voor landen in het Caribisch gebied. Suriname U-17 zal in Groep 4 uitkomen tegen Guyana, gastland Trinidad & Tobago en de British Virgin Islands.

Van 24 t/m 28 juli worden de wedstrijden gespeeld. Een week later wordt ook de laatste poule in de eerste ronde afgewerkt in Barbados. In Groep 5 speelt het gastland tegen Grenada, St. Kitts & Nevis en US Virgin Islands.

De overige drie poules zijn de afgelopen weken al afgewerkt. Jamaica, Cuba en Haïti zijn hierbij groepswinnaar geworden en gaan door naar de tweede en laatste kwalificatieronde voorafgaand het CONCACAF-toernooi. In deze Caribische "eindronde", die tussen 13 en 30 augustus wordt gespeeld, zal ook de beste nummer 2 over alle vijf de groepen strijden om 5 tickets naar Panama.

Van Groep 1 t/m 3 is Puerto Rico de beste nummer 2 met vier punten en een doelsaldo van +1. Curaçao had ook vier punten maar een doelsaldo van 0 en is uitgeschakeld. Suriname U-17 zal het dus beter moeten doen dan Puerto Rico en de nummer 2 van Groep 5.

De Surinaamse U-17 selectie bestaat uit de volgende spelers: Roche Grootfaam (Grankreek), Savio Proeger (Voorwaarts), Jorgino Overman (Puwanani), Siverino Satiman (Robinhood), Shawn Stolk (Real Poerwo), Abednego Everd (Compleet), Terence Aroeman (Jong Rambaan), Moreno Asoman (Real Bergi), Saverio Adenie, Jofrendi Gainsa (Inter Moengotapoe), Judah Burgrust, Nazario Doesburg, Selassie Zandveld (Leo Victor), Anfernee Kleberg, Romano van der Loo, Sorencio Juliaans, Joel Khoen Khoen en Donnegy Fer (Transvaal).

Het speelschema ziet er alsvolgt uit (Surinaamse tijd):

Hasely Crawford Stadium
Dinsdag, 24 juli 2012:
Guyana vs. Suriname (18:00 uur)
Trinidad & Tobago vs. British Virgin Islands (20:00 uur)

Ato Boldon Stadium
Donderdag, 26 juli 2012:
Guyana vs. British Virgin Islands (18:00 uur)
Trinidad & Tobago vs. Suriname (20:00 uur)

Hasely Crawford Stadium
Zaterdag, 28 juli 2012:
British Virgin Islands vs. Suriname (18:00 uur)
Trinidad & Tobago vs. Guyana (20:00 uur)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games