woensdag 13 juni 2012

Voorronde U-20 WK-kwalificatie verschoven


De Surinaamse Voetbal Bond heeft gisteren bericht gekregen van de Caribbean Football Union (CFU) dat zijn geplande U-20 WK-kwalificatiewedstrijden zijn verschoven. Was het zo dat deze wedstrijden tussen 23 en 31 juli zouden plaatsvinden op St. Vincent & The Grenadines, nu zijn deze met twee weken verschoven en wel van 6 tot en met 13 augustus.

Het verzoek tot verschuiving kwam van St. Vincent & The Grenadines als organiserend land en dit vanwege organisatorische redenen. Naast het gastland en Suriname zitten Trinidad en Tobago en Guyana in deze poule. De nummer 1 en 2 plaatsen zich voor de volgende ronde.

De selectie van Suriname is vanaf begin mei in training. De meeste spelers hebben in de periode 6 tot en met 13 augustus nog schoolverplichtingen. De technische staf wil daarom voor een speciale regeling gaan zorgen voor deze spelers. Bij de U-20 is Imro Sleur (foto) van SNL de bondscoach en Roberto Godeken van Leo Victor de assistent. Bij de U-20 zijn Leo Victor en

De voorbereiding verloopt naar tevredenheid van Sleur. De bondscoach is momenteel bezig met de omschakeling. In de afgelopen periode had hij het accent gelegd op het verdedigen. Na de omschakeling, die voor hem een erg belangrijk onderdeel is, richt hij zich vanaf de volgende week op de opbouw. Volgens Sleur zijn er veel onderdelen die behandeld moeten worden. "Maar je kan niet alles tegelijk doen."

Een pluspunt in het traject is dat de jongens eindelijk los komen, waardoor de beleving nu anders is. "Ik geef ze de ruimte. Ik leg altijd uit waarmee we bezig zijn en toets het daarna weer. Nu zie je dat zij eindelijk praten. Misschien moesten ze nog wennen." Tijdens de gesprekken heeft hij gemerkt dat een groep redelijk onderricht is. "Een deel iets minder, maar er wordt daaraan gewerkt." Ondertussen zijn er zes jongens afgevallen en twee bijgekomen.

Een trainingskamp ligt in de planning van Sleur, maar wordt door verschillende facetten bemoeilijkt. Zo zitten de jongens in hun examen- of repetitieperiode.

De bondcsoach wil nu ook oefenwedstrijden spelen en denkt daarbij vooral aan goede randdistrictsploegen. Hij had zondag geprikt voor de eerste, maar wegens de slechte gesteldheid van de voetbalvelden heeft hij die moeten uitstellen.

Van de SVB had hij begrepen dat twee ploegen uit Marowijne vrij zijn dit weekend, maar het heeft volgens Sleur geen zin om zover te gaan terwijl er geen bespeelbare velden zijn. Volgende week hoopt hij een oefenpartij te spelen tegen Jong Talent uit Para.

CFU U-20 Caribbean Cup 2012

Eerste Ronde
Groep 1: Grenada, Antigua & Barbuda, Curacao, Dominica.
Groep 2: Dominican Republic, Aruba, St. Kitts & Nevis, Cuba.
Groep 3: Puerto Rico, Bermuda, Haiti, Barbados.
Groep 4: St. Vincent & the Grenadines, Suriname, Trinidad & Tobago, Guyana.

Eindronde
Groep A: Jamaica, Winnaar Groep 1, Winnaar Groep 2, Winnaar Groep 3, Winnaar Groep 4, Beste Runner-up.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games