dinsdag 19 juni 2012

SVB vraagt CFU om uitstel U-17 wedstrijden


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft gisteren per schrijven aan het Caribbean Football Union (CFU) gevraagd de U-17 WK-kwalificatiewedstrijden te verschuiven. De meest voor de hand liggende reden is dat de meeste spelers van de U-17 selectie schoolverplichtingen hebben. Ze zitten of in hun examen- of repetitieperiode.

Suriname zit met Trinidad & Tobago als gastland, British Virgin Islands en Guyana in een poule bij de U-17. Deze wedstrijden staan gepland voor 3-10 juli. Een maand terug was reeds een verzoek gedaan aan de CFU om het toernooi eind augustus te houden.

De CFU berichtte toen dat dit niet mogelijk was omdat de finaleronde van 19-30 augustus zal plaatsvinden. De CFU is van mening dat de voorronde ten minste twee weken voor de finaleronde moet worden gehouden.

De SVB zou met een alternatief voorstel moeten komen. In het schrijven van gisteren is gevraagd dat de wedstrijden in de periode van 3 tot 10 augustus worden afgewerkt. Dit zou voor de U-17-selectie van Suriname toch gunstiger uitvallen.

Wat echter komt bij kijken, is dat de trainingen kunnen tegenvallen omdat de jongens zich ook nog moeten voorbereiden op de examens en repetities. Volgens de voorzitter van de SVB, Louis Giskus, is Suriname ten opzichte van de overige Caricom-landen in een zeer ongunstige positie voor wat betreft de schoolvakantie.

De meeste sporttoernooien in de Caricom worden eind juli begin augustus georganiseerd omdat de scholen dan al vakantie hebben. "Ons onderwijs is niet afgestemd op die van de Caricom. Genoeg werk aan de winkel voor beleidsmakers", vindt Giskus. Hij hoopt dat de CFU mee kan gaan met het verzoek, anders zal Suriname met een 'halve' selectie moeten deelnemen aan dit toernooi, wat niet ideaal is. Met bepaalde scholen valt nog te praten, maar dan nog wil de SVB de jongens niet voor de moeilijke klus zetten om inhaalrepetities en –examens, wat overigens veel meer inspanning vergt, te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games