maandag 11 juni 2012

Surinaams elftal ten onder tegen Frans-Guyana


De voetbalselectie van Suriname die in het weekeind in Frans-Guyana vertoefde, heeft haar eerste oefenwedstrijd in 2012 met 2-1 verloren van Frans-Guyana. De ruststand was 1-0 voor het buurland en groeide uit naar een 2-0 stand.

De wedstrijd was gelijkopgaand, echter waren het de Fransen die het spel in handen hadden in de eerste helft. In de tweede helft kwam Suriname beter in haar spel, toch kwam Frans-Guyana op een 2-0 voorsprong. Het Surinaams elftal kon pas tien minuten voor het laatste fluitsignaal zijn eerste doelpunt scoren middels Giovanni Waal.

Drie minuten voor het einde leek de 2-2 gemaakt te worden door Romeo Jomena, nadat de Frans-Guyanese doelman de bal tegen de rug van de weglopende Jomena trapte. Het gejuich steeg op vanuit de spelersbank, omdat de selectie dacht dat het de gelijkmaker was. Op aanwijzing van de assistent-scheidsrechter werd de bal wegens 'hands' afgekeurd. "Dat was teleurstellend omdat in onze ogen Romeo Jomena wegliep van het doel en de bal toevallig zijn rug raakte en in het doel verdween", meent coach Ricardo Winter. "Afgezien daarvan hebben wij na het optreden in Natio-verband weer leermomenten gehad. De kansen worden geschapen maar niet afgerond."

"Dit onderdeel zal extra aandacht krijgen", voegt Winter toe. "Voor vertrek hadden we wel een tegenvaller. Ives Vlijter en Stefano Rijssel van Inter Moengotapoe zeiden op de valreep af wegens blessures. Slechts de eerste tien minuten hebben we minder spel geleverd. Voor de rest zaten we goed op de bal. We zullen blijven werken aan het benutten van kansen. Achterin moeten we wat scherper zijn want het waren twee onnodige doelpunten", aldus de bondscoach. Winter vindt het proces van oefenmomenten een positieve ontwikkeling. "We moeten nu wel wedstrijden gaan winnen."

7 opmerkingen:

 1. Jezus man,kunnen we dan niets anders dan altijd maar verliezen van buitenlandse ploegen?????

  ALLE andere Caraibische landen zijn nu te moeilijk om van te winnen pffffffff...........shit man!

  Het is dan wel een oefenwedstrijd,maar sjeses mang,elke keer dat verlies tegen wie dan ook!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat verwacht je van een trainer als winter
  Die man kan er weinig aan doen dat hij zo weinig getalenteerd is
  Hij wordt wel steeds voor het kaarretje geworpen door z'n vriendjes die hem gauw weer zal vervangen want die weet en verwacht dat hij zal falen(jaliens)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ala sani lasi kaba.

  sranang gooien jullie de doek maar in de ring.
  het zal nooit wat worden.
  jullie kunnen liever mij halen.
  ik heb wel dubbele nationaliteit.
  mek mi kong seki dape tap a mata.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je moet beter trainen want het telkens verliesen mang . Is niet goed de trainer moet zijn spelers beter motiveren of probeer geld te creëren om 1 of 2 spelers te kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sparta Suriname18 juni 2012 om 14:44

  @anoniem 23:01
  Spelers kopen voor het Nationaal team.... Nee, ik ga daar nieteens op reageren....ik doe het NIET! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik Wil Suriname wel sponsoren. Of de nieuwe trainer worden. interesse dineshbaran88@hotmail.com. heb ervaring met Nederlandse prof spelers.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat Suriname weer verliest is echt geen nieuws meer. Doen ze ondertussen al 32 jaren lang. Tegelijktijd kan men niet ontkennen dat zij 32 jaren lang zoeken naar de juiste oplossingen op zn zachtst gezegd duiden op pure zwakzinnigheden.

  BeantwoordenVerwijderen

Games