vrijdag 22 juni 2012

CFU wijst verzoek uitstel U-17 wedstrijden af


De Caribbean Football Union (CFU) heeft negatief gereageerd op het verzoek van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) om de U-17 WK-kwalificatiewedstrijden die volgende maand op Trinidad & Tobago worden gehouden te verschuiven.

Dit heeft zij afgelopen dinsdag per e-mail laten weten aan de SVB. De reden voor het verzoek van de SVB is dat de meeste spelers van de U-17-selectie schoolverplichtingen hebben. Ze zitten of in hun examen- of repetitieperiode. Het toernooi staat gepland voor 22-29 juli op Trinidad. De SVB had gehoopt dat de CFU kon meegaan met zijn verzoek om de wedstrijden te verschuiven naar 3 -10 augustus.

Volgens de CFU zijn er al goede afspraken gemaakt met de organisatie op Trinidad. Voorts zijn er geen accommodaties ter beschikking rond de periode 3-10 augustus om het toernooi af te werken, meldt de CFU. Suriname U-17 zit met Trinidad als gastland, British Virgin Islands en Guyana in een poule. De Finaleronde van de CFU WK-kwalificatiewedstrijden wordt van 19-30 augustus gehouden.

De SVB heeft gemeend als gevolg van deze ontwikkeling de ouders en verzorgers van de U-17 Natio- spelers dinsdag op te roepen. "Aan de ouders zal worden gevraagd om zich samen met de jongens extra inspanning te getroosten wat betreft het schoolwerk", zegt Louis Giskus (foto: rechts), voorzitter van de SVB. "We willen de jongens ook geen onderwijs onthouden, maar zullen extra inspanning vragen zodat de repetities en so’s met succes worden afgerond."

Volgens Giskus zullen onze jeugdigen het altijd rond deze periode (juni, juli augustus), als zij aan internationale evenementen uit de regio willen meedoen, moeilijk krijgen met hun schoolwerk. "Het ligt aan de politiek om verandering hierin te brengen en ons schoolvakantiesysteem aan te passen aan die van de regio."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games