zaterdag 19 mei 2012

Winter selecteert spelers voor PARBO Bier Cup

De Surinaamse Voetbalbond heeft bekend gemaakt welke spelers bondscoach Ricardo Winter heeft gekozen voor deelname in de PARBO Bier Cup 2012 volgende week. Het gaat om 10 spelers waarvan 6 spelers actief zijn bij Hoofdklasse-koploper Robinhood. Ongeveer een gelijk aantal spelers van de Suriprofs zal de selectie aanvullen. Aanstaande maandag zullen de nog niet bekend gemaakte profvoetballers vanuit Nederland naar Suriname vertrekken.

De 10 uitgekozen Natio-spelers zijn: Ronny Aloema, Romeo Jomena, Romano Sordam, Romano Stekkel, Jurmey Vallei, Giovanni Waal (Robinhood), Giovanni Drenthe, Gary Sordjo (Walking Boyz Company), Jetro Fer (Excelsior) en Angero Renfrum (Voorwaarts).

Sordam en Drenthe zijn de enige twee die ook tijdens de PARBO Bier Cup 2009 tot selectie behoorden met de Suriprofs.

De PARBO Bier Cup wordt een driehoekstoernooi met de Nederlandse eredivisieclub Vitesse uit Arnhem, de nationale selectie van Guyana en een gelegenheidsteam bestaande uit de Suriprofs en spelers van de nationale selectie van Suriname, de zogenaamde Suriprofs/Natio.

De technische staf van deze selectie zal een gezamenlijke zijn. Ricardo Winter, bondscoach van de Surinaamse A-selectie, is samen met Dean Gorré aangewezen als coach. Stanley Menzo komt ook naar Suriname, maar als coördinator van het toernooi. "We willen twee gezamenlijke trainingen hebben voor de wedstrijd", zegt Winter. Volgens zijn programma zal woensdag in het Franklin Essed Stadion van 9.00 - 10.30 uur en dinsdag in het Voorwaarts Stadion van 09.00 - 10.00 uur getraind worden. Dit programma is volgens de bondscoach nog tentatief. De Guyanese selectie arriveert maandag in Suriname. Zij vertoeven in het Eco Ressort. De Suriprofs evenals eredivisieclub Vitesse, die maandagavond zullen ariveren, verblijven in Hotel Torarica.

De voorverkoop van de kaarten voor dit toernooi is inmiddels gestart. De kaarten zijn te koop bij Sunrise Store of bij het stadion op wedstrijddagen. De prijs varieert van SRD 10 (voor tribune Noord) tot SRD 50 (voor de Loge). SRD 20 kosten de plaatsen aan de West-kant en SRD 25 aan Oost.

André Kamperveen stadion
Het speelschema ziet er alsvolgt uit (Surinaamse tijd):

Woensdag, 23 mei 2012:
SBV Vitesse vs. Guyana (20:00 uur)

Vrijdag, 25 mei 2012:
Suriprofs/Natio vs. Guyana (20:00 uur)

Zondag, 27 mei 2012:
Suriprofs/Natio vs. SBV Vitesse (18:00 uur)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games