vrijdag 4 mei 2012

Voorlopig geen zaalvoetbal voor Gary Sordjo

International Gary Sordjo (foto: links) zal zich de komende tijd concentreren op veldvoetbal. De middenvelder werd vorig jaar semi-kampioen met Walking Boyz Company (WBC) en in de zaal werd hij kampioen met SCV Linco. Onder ex-bondscoach Kenneth Jaliens werden zaalvoetballers geweerd uit Natio, maar onder Ricardo Winter zijn ze weer welkom. Natio-spelers Stefano Rijssel, Romeo Jomena en Romano Sordam zijn onder andere bekende namen in het Surinaamse zaalvoetbal.

Sordjo hoopt niet dat er problemen zullen ontstaan in de nationale selectie met spelers die ook actief zijn in de zaal. Voorheen kwam het bijvoorbeeld veelvuldig voor dat spelers zich afmelden voor trainingen, zodat ze bij hun zaalvoetbalclub meer konden bijverdienen. "Dit zal bij mij niet voorkomen. Zaalvoetbal komt voorlopig niet aan de orde. Die keuze heb ik gemaakt voor mezelf, ik weet niet hoe dat zit bij andere spelers", aldus Sordjo. Hierbij speelt ook mee dat hij al van maandag tot en met vrijdag traint en zaterdag zijn wedstrijden speelt in de Hoofdklasse.

Sordjo zegt tegen NatioSuriname.com het een 'prachtig idee' te vinden, als spelers verplicht zouden worden om te kiezen tussen zaalvoetbal of veldvoetbal. "Zo krijgen de niet veldvoetballers de kans om in de zaal wat van zich te laten zien. Zover is het nog niet in elk geval, het is even aanzien en afwachten wat er zal gebeuren."

Na lange tijd is de middenvelder weer opgeroepen voor Natio. Zijn laatste optreden was in 2008 tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het WK in Zuid-Afrika. Sordjo denkt dat zijn prestaties bij WBC reden is geweest voor de uitnodiging van de bondscoach. "Ik weet niet wat de criteria is geweest en hoe men selecteert. Ik neem aan dat mijn prestaties tijdens de wedstrijden goed zijn bevonden, zo zie ik dat tenminste."

Inmiddels heeft de nationale selectie van Suriname een aantal trainingen achter de rug. Sordjo merkt op dat de trainingen bij Natio niet zwaarder zijn dan bij zijn club. "Voor mij zijn de trainingen sowieso verschillend, dat is altijd zo geweest. Dat komt omdat je dan meestal snel aan elkaar moet wennen. Niet dat het zwaarder is, maar het is verschillend", zegt Sordjo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games