donderdag 24 mei 2012

Vitesse wint eenvoudig van Guyana

De PARBO Bier Cup 2012 heeft gisteravond geen goed begin gekend. Het liep al mis bij het zingen van het volkslied door Bryan Bijlhout, waar het geluid delayed overkwam uit de speakerboxen. Hierdoor kon hij niet samen zingen met de militaire/penitentiaire ambtenaren kapel.

Maar de grootste teleurstelling was toen de nationale selectie van Guyana het veld opkwam. Niet het team dat in WK-kwalificatieverband zal uitkomen tegen Mexico en Costa Rica is afgereisd naar Suriname, maar een B-selectie bestaande uit spelers die de A-selectie niet hebben gehaald en de U-23 selectie. Momenteel is het team van bondscoach Jamaal Shabazz bezig enkele oefeninterlands af te werken in de America’s. Dit Guyanees team is momenteel in Columbia.

Tegenstander Vitesse (foto: Alexander Büttner gaat langs de Guyanees Calvin Shepperd) had weinig moeite om Guyana te verslaan. De aftrap werd verricht door de vrouw van wijlen Cor Lie A Kwie, aan wie dit toernooi is opgedragen, en Sportminister Ismanto Adna.

Reeds na 18 minuten had centrumspits Jonathan Reis uit Brazilië de club uit Arnhem op 2-0 gebracht. Twee volgens het boekje uitgewerkte aanvallen werden prachtig afgerond door de voormalig PSV-er. Uit een uitmuntende combinatie kwam linksback Patrick van Aanholt in het strafschopgebied te staan. Na een een-tweetje met Reis plaatste Van Aanholt de 3-0 langs de Guyanese-goalie Andrew Durant. Voor rust kon Guyana toch een doelpunt scoren uit een penalty. Anthony Benfield, die in Suriname voor Transvaal gespeeld heeft, benutte dit; 3-1.

In de tweede helft nam Vitesse gas terug. In de 60ste minuut kwamen de Hollanders op 4-1 te staan, nadat de Guyanees Denvor Dennis de bal in eigen doel plaatste. In de 69ste minuut kwamen de Guyanezen op 4-2 via Marvin Joseph. De laatste 20 minuten kreeg het buurland van Suriname vleugels, maar tot goals kwamen ze niet.

Joseph Wilson, de coach van de selectie van Guyana zei op de persconferentie na de wedstrijd tussen Guyana en Vitesse: "Friday you will see an other Guyana". De coach zag wel progressie in het spel van zijn team. "We hebben in de tweede helft beter gespeeld, alleen hebben we niet alle kansen weten te benutten", constateerde Wilson.

Vitesse stond bij de rust terecht voor met 3-1, vindt Wilson. "Maar vrijdag zult u een ander Guyana zien, trouwens een wedstrijd tussen Guyana en Suriname is altijd interessant. Wij hopen weer te winnen van Suriname", zegt de trainer. "Mijn complimenten aan de spelers van Vitesse, voor hun goed spel, omdat ze niet gewend zijn op zo'n veld te spelen", zei Wilson.

"Er was veel water op het veld en dan moet je de bal het werk laten doen en dat is gelukt. We wisten niets van onze tegenstander en hebben daarom aan het begin van de wedstrijd, de kat uit de boom gekeken", zei de trainer van Vitesse, John van den Brom. "Toen we door hadden dat we ze konden pakken, hebben we toegeslagen. Het was voor onze een hele aanpassing, een vermoeiende reis naar Suriname en het klimaat is anders. We hebben maandagmiddag even kunnen trainen en het duurde te lang voordat de wedstrijd begon. Toch ben ik tevreden over het resultaat dat we hebben neergezet", stelt Van den Brom.

Vrijdagavond komen de Surinaamse jongens in actie in dit toernooi. Het mixteam van Suriprofs/Natio komt uit tegen Guyana om 20.00 uur. Zondag volgt de kraker tussen Suriprofs/Natio en Vitesse om 18.00 uur.

De beelden van de wedstrijd, is in de onderstaande video te bekijken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games