woensdag 23 mei 2012

'Slechte weersverwachtingen vormen geen gevaar'

Vol enthousiasme kijken voetballiefhebbers uit naar de start van de PARBO Bier Cup 2012 vandaag in het André Kamperveen Stadion. Vitesse en Guyana openen vanavond acht uur het toernooi, waaraan ook het gemengd team van de Suriprofs en Surinaamse internationals meedoet. De weersvoorspellingen lijken de organisatie niet goed gezind. In de komende dagen is er veel neerslag voorspeld.

Tijdens de persconferentie van gisteren werd voorzitter Ray Wimpel van de Stichting Internationaal Voetbal Suriname (SIVS) herinnerd aan de situatie, die zich enkele jaren geleden voordeed. De organisatie moest toen door zware regenval in allerijl uitwijken naar het Franklin Essed Stadion, omdat het veld in het Kamperveen Stadion onbespeelbaar was geworden. "Wij kennen dat toernooi nog, maar ook wij leren steeds. Nu wordt er slechts één wedstrijd afgewerkt en wordt ervoor gezorgd dat het speelveld in maximale conditie wordt gehouden. Zodra de ontmoeting afgelopen is, pakken wij hem meteen aan", verzekert Wimpel.

Voor de SIVS is dit toernooi bijzonder, omdat de organisatie voor het eerst sinds 1999 een club op bezoek krijgt die Europees voetbal zal spelen. "We proberen steeds hoger te gaan", zei Wimpel trots. Vitesse zal het komende seizoen in de Europa League te bewonderen zijn. "Ons doel is uiteindelijk onze jongens middels samenwerking op te trekken naar een hoger niveau."

Vitesse-coach John van den Brom is voor de eerste maal in Suriname en zei weinig te weten over het Surinaamse voetbal. Hij vindt het goed dat de locale spelers zich kunnen optrekken aan de Suriprofs. De voorbereiding van Vitesse op het nieuwe seizoen zijn volgens Van den Brom al begonnen. Daarnaast probeert de ploeg ook een leuke tijd in Suriname te hebben.

Dean Gorré zal samen met bondscoach Ricardo Winter de leiding hebben over Suriprofs/Natio. Gorré verwacht dezelfde samenwerking met Winter als de vorige keer met voormalig bondscoach Wensley Bundel. De coach weet dat de tijd kort is, maar verzekert dat de technische staf er alles aan zal doen om de spelersgroep samen te smelten.

Gorré verwacht in het bijzonder tegen Vitesse een zware wedstrijd. "Ze hebben een heel seizoen samen gespeeld en kennen elkaar heel goed. Wij kennen elkaar nauwelijks, maar dat niet neemt niet weg dat wij tegenstand zullen bieden. We zullen duidelijke afspraken maken voor de wedstrijd en een juiste teamtactiek toepassen."

Na de persconferentie werkten de Suriprofs een clinic (foto: Sigourney Bandjar, met links Stefano Seedorf) af op het voetbalveld van de Surinaamse Brouwerij met haast vijftig scholieren uit de buurt. De clinic werd in de stromende regen afgewerkt.

Milano Koenders was bijzonder onder de indruk van het enthousiasme bij de kinderen. "Het is mooi en prachtig om te zien dat de kinderen hiervan genieten, want het is iedereens droom om ook prof te worden. Ik ben ook zo begonnen. Voor ons is het een eer om deze kinderen iets bij te leren", aldus Koenders.

Kenji Gorré, zoon van Dean Gorré, is voor de eerste keer in Suriname en vindt deze gelegenheid een mooi moment. Kenji is U-18 speler bij het Engelse Manchester United en doet hard zijn best om binnen het hoofdteam te komen. Hij bemoedigde de jongeren keihard te werken om hun dromen te bewerkstelligen.

De beelden van de clinic, is in de onderstaande video te bekijken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games