donderdag 24 mei 2012

Natio-spelers trekken zich op aan Suriprofs

Het gemengd team van de Suriprofs en voetbalinternationals van Suriname (foto: gisteren tijdens de training) speelt morgen zijn eerste wedstrijd in de PARBO Bier Cup 2012 tegen Guyana. De Surinaamse bondscoach Ricardo Winter erkent dat het vormen van één geheel en automatisme niet binnen twee oefensessies kan geschieden, "maar wij gaan voor het beste".

Nadat de Suriprofs maandagavond uit Nederland arriveerde, werd dinsdagavond de eerste training afgewerkt en gisterochtend de tweede. "Dit is iets waarmee zeker rekening wordt gehouden. Het vormen van het team in zijn algemeenheid vergt wat tijd en wij zijn ons wel degelijk daarvan bewust", zegt Winter.

De bondscoach gelooft echter dat het goed komt. "We zijn Sranan man onderling en yu sab’ fa un’ de", beschrijft Winter de verstandhouding met de Suriprofs. "Dat de jongens samen willen werken en iets willen doen staat buiten kijf."

Winter is bijzonder blij dat de lokale spelers zich kunnen optrekken aan de Suriprofs. Tijdens de twee trainingen is duidelijk gebleken dat de handelingssnelheid van de Surinamers nog altijd een groot probleem is. Ook bij de omschakeling is dat het geval. "Er moet veel sneller gehandeld worden. Daarom is het goed dat je dit soort momenten hebt, waarbij je samen traint en speelt met mannen die dat wel doen. Daardoor zie je duidelijk waaraan je moet werken."

Giovanni Waal en Ronny Aloema maken voor het eerst deel uit, van dit mixteam. Waal voelt zich goed tussen de professionals. De Hoofdklasse-topscorer vindt echter niet dat het niveauverschil met de Suriprofs groot is. Hij geeft wel toe enkele dingen bij te leren, die hij zeker zal meenemen om zijn spel beter te maken.

Aloema vindt de samenwerking met de Suriprofs een goede zaak en gelooft dat het de lokale spelers zal helpen. De ervaren doelverdediger merkt op dat de handelingssnelheid, traptechniek en de attitude van de Suriprofs bijzonder goed is. "Deze zaken zullen wij zeker meenemen", verzekert hij.

Voor Suriprofs-doelverdediger Rodney Ubbergen toont Aloema veel bewondering. "Hij is explosief, straalt rust uit en beschikt over een goede traptechniek."

Suriprofs-middenvelder Tjaronn Chery van ADO Den Haag is voor de eerste keer in Suriname. Hij vindt het bijzonder om voor de eerste maal met echte Surinaamse jongens te voetballen. "Ik heb ze nooit zien voetballen, maar er lopen een paar goede spelers ertussen. Ik ben benieuwd hoe het gaat aflopen", aldus Chery.


3 opmerkingen:

 1. Vitesse - Guyana 4-2

  Ik schat (hoop) dit:

  Natio/Suriprofs - Guyana 3-0

  Natio/Suriprofs - Vitesse 1-0

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Let op de zoon van Dean, Kenji Gorre. Door Sir Alex Ferguson geroemd als het grootste talent van Manchester United.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Suriprof/Natio heeft verloren van Guyana met 2-1.

  Wat een telleurstelling.Maar dat moet wel gelegen hebben aan een aantal factoren.Je kan niet in zo'n korte periode een goed samenhangend team smeden.

  BeantwoordenVerwijderen

Games