zondag 20 mei 2012

'Het zou een eer zijn om voor Suriname te spelen'

Rydell Poepon (foto: in het midden) scoorde afgelopen vrijdag de openingstreffer in de jaarlijkse benefietwedstrijd van de Suriprofs in Rotterdam. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd tegen FC Groningen in een 3-0 overwinning. De aanvaller, die in de belangstelling staat van ADO Den Haag en de Duitse club 1. FC Nürnberg, speelde de gehele wedstrijd. Na de wedstrijd gaf Poepon aan zijn krachten ook voor het Surinaams elftal te willen geven.

"Ik zou het echt een eer vinden om voor Suriname uit te komen. Ik ben wel in Nederland geboren, maar in me hart ben ik Surinamer. Ik ga daarom ook elk jaar naar Suriname", zegt Poepon. De spits scoorde dit seizoen 7 maal voor zijn huidige club De Graafschap. Vorig seizoen ging het beter en wist hij maar liefst 12 keer het net te vinden.

De financieel directeur van hoofdsponsor Telesur, Kenneth Muringen, staat volledig achter het idee dat de Suriprofs ook in aanmerking zouden moeten komen voor het nationaal elftal van Suriname. "Ik weet dat ze er mee bezig zijn om de mensen een dubbel paspoort te geven, zodat ze ook voor Suriname uit kunnen komen. Ik weet alleen niet hoe ver die ontwikkeling nu is, maar wij staan er sowieso achter", aldus Muringen.

1 opmerking:

  1. Dit is het bewijs voor de zoveelste keer dat Suriname absoluut op een WK kan verschijnen!Kijk hoe goed onze profvoetballers tot nu toe hebben gepresteerd al die jaren lang!Ik zie deze jongens niet als enkel en alleen Suriprofs!Ik zie daar elk jaar het SURINAAMS ELFTAL dat ELK jaar haast van alle Nederlandse voetbalclubs gewonnen heeft!We zouden een ijzersterk TOP team kunnen samenstellen!

    En voor die nationalisten en of andere uilskuikens die steeds hadden beweerd dat Surinaamse profvoetballers Suriname als second opinion zien,nu wil ik jullie grote mond horen over deze voetballers!!Want tot nu toe hebben haast ALLE Surinaamse profvoetballers aangegeven dat ze dolgraag voor Suriname zouden willen uitkomen!Pinas uit Israel,hier weer poepon die het een hele eer zou vinden,de lijst met het aantal Surinaamse profspelers is zo ontzettend groot en als je de Surinaamse profspelers vergelijkt met dat van bijvoorbeeld Guyana,dan staan wij reuzen hoog boven hen als het om de kwaliteit gaat!Wij hebben spelers die in top clubs spelen!

    Suriname blijft dit ding voor zichzelf frustreren,ik hoop maar dat de regering kijkt naar de Parbocup en eindelijk tot aktie over gaat!Dit kan toch niet zo langer blijven duren mang!

    BeantwoordenVerwijderen

Games