donderdag 24 mei 2012

'Enkele spelers missen nog snelle omschakeling'

Kort na de training (foto) van gisterochtend in het Franklin Essed stadion gaf Dean Gorré, de coach van de Suriprofs, aan dat de Suriprofs nog even moeten wennen aan het klimaat. Hij vertelde verder dat de spelers van het mixteam elkaar nog als spelersgroep moeten leren kennen. Zij zullen tegen Guyana en Vitesse in actie komen.

Het mixteam van de Suriprofs en de Surinaamse selectie bereiden zich voor op de wedstrijd tegen Guyana, die morgenavond in het André Kamperveen stadion plaatsvindt.

Bondscoach Ricardo Winter geeft aan dat de selectiespelers de snelle omschakeling een beetje missen, vooral bij het onderdeel van balverlies naar balbezit. De selectiespelers moeten ook wat sneller handelen, zodat het technisch gedeelte van het mixteam compleet tot zijn recht komt.

Volgens Gorré zit de sfeer zit er wel goed in. Ook over het technisch gedeelte mag hij niet klagen. Het was na de training van gisteren wel te vroeg om aan te geven in welk stadium de spelers zijn. In elk geval gaat het mixteam keihard voor elkaar werken en zal het van zijn eigen kracht uitgaan. Zo heeft men onder andere gesproken hoe het team collectief goed druk op de tegenstander kan zetten en op de opbouw van achteren uit. De coach zegt dat het al goed tot uiting is gekomen ondanks de training kort was.

Gelet op het niveauverschil van de selectiespelers en Suriprofs is het van een aantal spelers duidelijk dat ze zich zaken heel gauw eigen kunnen maken. Er zijn ook enkele internationals die een beetje moeite hebben met de manier waarop de Suriprofs spelen. Vast staat dat een groot deel van de Suriprofs in de basis zal staan en dat er geleidelijk aan gewisseld zal worden met de selectiespelers van Suriname. Per team zijn er zeven wissels en die zijn allemaal in het voordeel van de selectiespelers, aldus de coach.

Giovanni Drenthe speler van Walking Boyz Company zegt dat er sprake is van een goede voorbereiding. De samenstelling van selectiespelers en Suriprofs in een team is ook niet nieuw voor hem. In 2009 maakte hij ook al deel uit van het toenmalige mixteam en wist hij in het duel tegen Guyana ook tot scoren te komen. Naast zijn doelpunt gaf hij in dat duel twee assists aan Jeremain Lens. Suriname wist dat duel te winnen met 5-1 van de westerburen. Suriprofs/Natio speelt vrijdagavond tegen Guyana en zondag tegen Vitesse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Games